2

Petturi

Silvottu ruumis löydetään kerrostalon ovensuusta Tukholman Södermalmilla. Uhri paljastuu ammattilaisjalkapalloilija Sebastian Liljaksi. Rikostutkija Charlotta Lugn epäilee kilpailijalle siirtynen Liljan surmaajaksi häiriintynyttä penkkiurheilijaa, mutta huomaakin tutkimusten edetessä lähteneensä väärään suuntaan.

Petturi avaa suositun Katarina Wennstamin uuden dekkarisarjan, jonka pääosissa ovat rikostutkija Charlotta Lugn ja asianajaja Shirin Sundin: kaksi vahvaa naista miehisen vallan ja väkivallan maailmassa.

”Tahdon lisää!” -Nenä kirjassa -blogi

”Älykäs dekkari tästä päivästä.” -Ullan kirjat -blogi

Alkuteos: Svikaren

ISBN: 978-951-1-29057-5

Kääntäjä: Anja Meripirtti

Julkaisukuukausi: 02.2016

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Anja Meripirtti Katarina Wennstam Otava Pokkarit Seven

Kuva kirjailijasta Katarina Wennstam

Katarina Wennstam

Katarina Wennstam (s. 1973) on ruotsalainen journalisti, kirjailija ja luennoitsija. Aiemmin hän työskenteli Sveriges Televisionin rikosreportterina. Nykyisin Wennstam asuu Nackassa elokuvaohjaajaaviomiehensä Mani Maserrat-Agahin ja kahden lapsensa kanssa.

Wennstamin trillerisarja, keskushenkilönä syyttäjä Madeleine Edwards, puuttuu naisten nykypäivän Ruotsissa kohtaamaan väkivaltaan.

Wennstam on näkyvä mediapersoona joka on myös julkisuudessa ottanut kantaa kysymyksiin seksuaalisista väärinkäytöksistä ja naisten oikeudesta hallita omaa ruumistaan. Wennstam on lisäksi kirjoittanut kaksi menestynyttä ja mediakeskustelua herättänyttä reportaasikirjaa naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Hänen romaaninsa Flickan och skulden oli August-palkintoehdokkaana, ja hän on voittanut Ruotsissa useita journalistipalkintoja.

Kirjailijan kotisivu

Suomennetut teokset

 • Tahra, 2011, suom. Laura Beck
  (Smuts, 2007)
 • Turman lintu, 2012, suom. Laura Beck
  (Dödergök, 2008)
 • Alfrauros, 2013, suom. Laura Beck
  (Alftahannen, 2010)
 • Petturi, 2015, suom. Anja Meripirtti
  (Svikaren, 2012)
 • Kivisydän, 2016, suom. Anja Meripirtti
  (Stenhjärtat, 2013)
 • Varjot, 2017, suom. Anja Meripirtti
  (Skuggorna, 2014)
 • Hämärän tyttö, 2018, suom. Anja Meripirtti
  (...
Kirjailijan sivulle