2

Onnemme tiellä

”Meidän täytyy lyödä alas ne, jotka seisovat onnemme tiellä. Lopullisesti.”

Heinäveden kunnallislautakunnan esimies Onni Happonen joutui vuonna 1930 pitäjän isäntien vainon kohteeksi. Käynnistyi traaginen tapahtumaketju, jonka yksityiskohdista kiistellään edelleen.

1920-luvun lopun Suomessa sisällissodan haavat ovat edelleen syvät. Nuori Saimi nai Onni Happosen, vannoutuneen sosialidemokraatin, jolle vähäväkisten puolustaminen on sydämen asia. Onni nousee Heinäveden kunnan johtohahmoksi ja joutuu vastakkain seudun mahtimiesten kanssa. Saimi tajuaa aatteen palon vievän miestä päivä päivältä kauemmas vaimostaan ja lapsistaan.
Lapualaismielisten isäntien mielestä Onni Happonen ja muut vasemmistolaiset seisovat puhtaanvalkoisen suomalaisuuden ja isänmaan onnen tiellä. He ovat päättäneet raivata esteet – hinnalla millä hyvänsä.

Onnemme tiellä on väkevä, tositapahtumiin pohjaava esikoisromaani synkistä Lapuan liikkeen vuosista, joina muukalaisviha ja vieraan pelko jakoivat kansaa kahtia kohtalokkain seurauksin.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-26726-3

Julkaisukuukausi: 08.2012

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Asko Jaakonaho Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Asko Jaakonaho

Asko Jaakonaho

Asko Jaakonaho (s. 1982) on Tampereella asuva kirjailija. Hän on työskennellyt muun muassa Ylen tv- ja radiotoimittajana. Hänen esikoisromaaninsa Onnemme tiellä (2012) sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Se oli myös Helsingin Sanomien esikoispalkintoehdokas ja Savonia-palkintoehdokas.

Lahjakkaan kirjailijan toinen romaani Valon juhla on kiehtova tulkinta kirjallisuutemme ikonisista hahmoista Katri Valasta ja Olavi Paavolaisesta sotakeväänä 1942. Näiden aikansa poikkeusyksilöiden kautta Jaakonaho kuvaa herkkävaistoisesti sotaa, nuoruutta ja unelmia.

”Rohkeasti Asko Jaakonaho hakeutuu heti kansan ja sen käänteiden kuvaajaksi. Väinö Linna varmaan nyökkää hyväksyvästi sieltä jostakin.” Helsingin Sanomat Onnemme tiellä -romaanista

 

Koko tuotanto

  • Onnemme tiellä, 2012
  • Valon juhla, 2017

Palkinnot

  • Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto 2012
...
Kirjailijan sivulle