Oikukkaat puutarhat

Amerikkalaisen kirjallisuuden kärkinimi kuvaa riemastuttavissa ja piikikkäissä novelleissaan niitä mitä ihmeellisimpiä ongelmia, joita nykyihmiset onnistuvat itselleen kehittämään.

Epäonnistunut runoilija ryhtyy kavaltamaan rahaa. Thaimaaseen matkustanut amerikkalainen päätyy henkiselle matkalle eeppisen vatsataudin seurauksena. Muusikonurasta haaveileva opettaja hankkii velkarahalla kalliin klavikordin, jota ei perhe-elämän velvoitteiltaan ikinä ehdi soittaa.
Hauskat ja tarkkanäköiset kertomukset kuvaavat ihmisiä niin pienten kuin suurempienkin kriisien keskellä.

Alkuteos: Fresh complaint

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-32522-2

ISBN e-kirja: 978-951-1-33333-3

ISBN äänikirja: 978-951-1-41323-3

Kääntäjä: Arto Schroderus

Julkaisupäivä: 21.03.2019

303 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 84.2

Avainsana:  Arto Schroderus Jeffrey Eugenides Kaunokirjat Otavan kirjasto Sähkökirjat Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Jeffrey Eugenides

Jeffrey Eugenides

Jeffrey Eugenides on syntynyt 8.3.1960 Detroitissa Yhdysvalloissa. Hänen isänsä vanhemmat olivat kreikkalaisia ja hänen äitinsä on sukujuuriltaan irlantilainen. Eugenides on suorittanut loppututkinnon sekä Brownin että Stanfordin yliopistossa.

Eugenidesin esikoisromaani Virgin Suicides oli suurmenestys ilmestyessään vuonna 1993, ja Sofia Coppola on ohjannut siihen perustuvan samannimisen elokuvan. Michiganin esikaupunkeihin 1970-luvulle sijoittuva romaani on unenomainen kertomus viidestä Lisbonin sisaruksesta, jotka kaikki tekevät vuorollaan itsemurhan. Toisella romaanillaan Middlesex (2002) Eugenides voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 2003. Middlesex on kreikkalais-amerikkalainen perhesaaga, joka pohtii syntymän, kuoleman, sukupuoli-identiteetin ja monikulttuurisuuden kysymyksiä ja liittää ne kreikkalaiseen mytologiaan.

Eugenidesin kolmas romaani Naimapuuhia (The Marriage Plot, 2011) on vinon huumorin siivittämä kolmiodraama. Päähenkilö Madeleine tekee 1980-luvulla yliopistossa lopputyötä 1800-luvun englantilaisista avioliittoromaaneista. Hän tempautuu omaan rakkaustarinaansa, kun karismaattisen Leonardin kanssa syttyy syvällinen ja kipinöivän eroottinen suhde. Vanha ystävä Mitchell puolestaan on vakuuttunut, että hänet ja Madeleine on tarkoitettu toisilleen. Romaanissaan Eugenides kuvaa inhimillisiä pikkumaisuuksiamme ja naurettavuuksiamme yhtä aikaa neulanterävän ironisesti ja syvän samastuttav...

Kirjailijan sivulle