2

Ne jotka jäävät

Fridan isä oli Leonard Cohenin näköinen mies, joka soitti Fridalle levyjä ja kehotti kuuntelemaan sanoituksia tarkkaan. Sitten isä katosi, ensin oman mielensä pimentoihin ja lopulta kokonaan. Isänisä Poju kuului niihin, jotka kiersivät maailmaa ja jättivät polkunsa varrelle perheiden raunioita.
Fridassa asuu suvun miesten rauhattomuus, mutta hän ei halua osaksi samaa historiaa. Onko hänen onnensa perheessä ja läheisyydessä, vai sittenkin yksinäisyydessä ja vapaudessa?

Jotkut meistä menevät rikki jäämällä, toiset lähtemällä, ja tässä minä olen, enkä tiedä kumpaan ryhmään kuulun.

Tua Harnon (s. 1984) esikoisromaani on kaunis ja viisas kertomus sukupolvelta toiselle periytyvästä orpouden tunteesta. Tarina voitti Pentti Saarikoski -kilpailun vuonna 2012.

”Loppuratkaisu on rehellisyydessään uljas.” – Etelä-Saimaa

ISBN: 978-951-1-28015-6

Julkaisukuukausi: 04.2014

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Seven Tua Harno

Kuva kirjailijasta Tua Harno

Tua Harno

Oikeustieteen maisteri, Teatterikorkeakoulun dramaturgiopiskelija Tua Harno (s. 1984) voitti romaanillaan Pentti Saarikosken juhlavuoden kirjoituskilpailun, johon lähetettiin yli tuhat käsikirjoitusta.

Harno meni lukion jälkeen opiskelemaan oikeustiedettä, mutta haave kirjailijan ammatista sai hänet hakemaan Teatterikorkeakouluun. Pääsy dramaturgian koulutusohjelmaan on ollut hänen elämänsä merkittävin käänne.

Koko tuotanto

  • Ne jotka jäävät, 2013 Otava
  • Oranssi maa, 2015 Otava

Palkinnot

Pentti Saarikoski -kirjoituskilpailun voittaja, 2012

...
Kirjailijan sivulle