Nappi ja Neppari

Tonttukaksoset etsivät perheelleen kotia.

Upea lastenkirjallisuuden helmi.

Tonttuperheeseen kuuluu äiti, isä ja kaksitoista lasta. Kun perheelle ei löydy millään talviasuntoa, kaksoset Nappi ja Neppari ryhtyvät tuumasta toimeen. He matkaavat omin päin kaupunkiin etsimään kotia. Torilla tontut päätyvät vahingossa tohtori Prillin ostoskoriin. Hyväsydämisellä tohtorilla on tontuille yllättävä ehdotus.

Oili Tannisen graafisen pelkistetty kuvakirja on ilmaisultaan yhtä raikas ja tyylikäs kuin ilmestyessään vuonna 1964.

ISBN kirja: 978-951-1-34930-3

Julkaisukuukausi: tammikuu 2020

32 sivua (kirja)

Kirjastoluokka: L 85.22

Avainsana:  Lasten ja nuortenkirjat Oili Tanninen

Kuva kirjailijasta Oili Tanninen

Oili Tanninen

Oili Tanninen on syntynyt 22.7.1933 Sortavalassa. Hän valmistui Taideteollisesta Oppilaitoksesta vuonna 1953. Tanninen on työskennellyt kahteen otteeseen Arabian tehtaiden taideteollisuusosaston taiteilijana. Hän on myös opettanut keramiikkaa, posliinimaalausta ja kankaanpainantaa kansalais- ja työväenopistoissa.

Oili Tanninen on kirjoittanut ja kuvittanut parikymmentä lastenkirjaa, hänen tekstejään on julkaistu antologioissa ja hän on myös kuvittanut muiden tekijöiden tekstejä.

Tanninen on tehnyt Yleisradiolle useita animaatiofilmisarjoja esimerkiksi 12-osaiset Miiru- ja Nunnu-sarjat.

Tannisen esikoisteos, lastenkirja Miiru menee kalaan, ilmestyi vuonna 1961. Tanninen tunnetaan etenkin kuusikymmentäluvulla ilmestyneistä kolmesta Nunnu-kirjastaan, jotka ilakoivat niin sanoilla kuin kuvilla. Hahmoista Nunnu nukuttaa ja Nunnun kaveri Hoppu herättää ja Möksö möksöttää.

Oili Tanninen on saanut useita merkittäviä palkintoja, muun muassa Topelius- ja Rudolf Koivu -palkinnot. 2011 Oili Tanninen palkittiin Kieku-palkinnolla merkittävästä elämäntyöstä kuvittajana.

Oili Tanninen on miehensä työn vuoksi asunut kaksikymmentäneljä vuotta ulkomailla. Perhe muutti ensin vuonna 1958 Moskovaan, kun Uusi Suomi nimitti Aarne Tannisen Moskovan-kirjeenvaihtajakseen. Moskovan jälkeen perhe asui Lontoossa ja Washingtonissa. Nykyisin Tanniset asuvat Helsingin Kruunuhaassa.

Koko tuotanto

  • Miiru menee kalaan, Otav...
Kirjailijan sivulle