Nappi ja Neppari

Tonttukaksoset etsivät perheelleen kotia.

Upea lastenkirjallisuuden helmi.

Tonttuperheeseen kuuluu äiti, isä ja kaksitoista lasta. Kun perheelle ei löydy millään talviasuntoa, kaksoset Nappi ja Neppari ryhtyvät tuumasta toimeen. He matkaavat omin päin kaupunkiin etsimään kotia. Torilla tontut päätyvät vahingossa tohtori Prillin ostoskoriin. Hyväsydämisellä tohtorilla on tontuille yllättävä ehdotus.

Oili Tannisen graafisen pelkistetty kuvakirja on ilmaisultaan yhtä raikas ja tyylikäs kuin ilmestyessään vuonna 1964.

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-34930-3

Julkaisupäivä: 12.12.2019

32 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: L 85.22

Avainsana:  Lasten ja nuortenkirjat Oili Tanninen

Kuva kirjailijasta Oili Tanninen

Oili Tanninen

Oili Tanninen (1933  ̶  2024) valmistui Taideteollisesta Oppilaitoksesta vuonna 1953. Tanninen työskenteli kahteen otteeseen Arabian tehtaiden taideteollisuusosaston taiteilijana. Hän opetti myös keramiikkaa, posliinimaalausta ja kankaanpainantaa kansalais- ja työväenopistoissa.

Oili Tanninen kirjoitti ja kuvitti parikymmentä lastenkirjaa. Hänen tekstejään on julkaistu antologioissa, ja hän kuvitti myös muiden tekijöiden tekstejä.

Tanninen teki Yleisradiolle useita animaatiofilmisarjoja, esimerkiksi 12-osaiset Miiru- ja Nunnu-sarjat.

Tannisen esikoisteos, lastenkirja Miiru menee kalaan, ilmestyi vuonna 1961. Tanninen tunnetaan etenkin kuusikymmentäluvulla ilmestyneistä kolmesta Nunnu-kirjastaan, jotka ilakoivat niin sanoilla kuin kuvilla. Hahmoista Nunnu nukuttaa ja Nunnun kaveri Hoppu herättää ja Möksö möksöttää.

Oili Tanninen sai useita merkittäviä palkintoja, muun muassa Topelius- ja Rudolf Koivu -palkinnot. Vuonna 2011 Oili Tanninen palkittiin Kieku-palkinnolla merkittävästä elämäntyöstä kuvittajana.

Oili Tanninen asui miehensä työn vuoksi kaksikymmentäneljä vuotta ulkomailla. Perhe muutti ensin vuonna 1958 Moskovaan, kun Uusi Suomi nimitti Aarne Tannisen Moskovan-kirjeenvaihtajakseen. Moskovan jälkeen perhe asui Lontoossa ja Washingtonissa.

Koko tuotanto

  • Miiru menee kalaan, Otava 1961
  • Samovaari – Elämää Moskovassa, Otava 1963
  • Nappi ja Neppari, Otava 1964
  • Nu...
Kirjailijan sivulle