Musta tulee isona valkoinen

Kirja on omaelämäkerrallinen teos jokaisen oikeudesta omaan tarinaan.

Uskalluksesta nähdä itsensä ilman pelkoa tai häpeää sekä halusta rikkoa puhumattomuus, katsoa silmiin ja mennä kohti. Teoksen punaisena lankana on Toivolan matka isänsä synnyinseudulle pieneen Webujen kylään Kenian maaseudulla. Hänet yllättäen löytänyt saksalainen veli johdatti Toivolan isänsä juurille sekä ensikohtaamiseen isänpuoleisen Mapesan suvun kanssa. Polku jonka myötä isä iholla muuttui osallisuudeksi kokonaisesta kulttuurista.

Elämäntarinansa kautta Toivola käsittelee myös ajankohtaisia kysymyksiä liittyen identiteettiin ja ihmisen oikeuksiin – kuka saa rakastaa, kuka saa perustaa perheen ja olla isä tai äiti, kuka saa kutsua itseään suomalaiseksi.

Jani Toivola on tunnettu yhteiskunnallinen vaikuttaja, näyttelijä sekä kirjailija. Hän on Suomen ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja (2011-2019) sekä pienen tyttären ylpeä ja onnellinen isä.

ISBN äänikirja: 978-951-1-37197-7

Julkaisupäivä: 27.03.2020

Kirjastoluokka: AV 99.1

Avainsana:  Jani Toivola Otavan äänikirja Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Jani Toivola

Jani Toivola

Jani Toivola (s. 1977) on näyttelijä, ohjaaja ja kirjailija sekä tunnettu yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän on Suomen ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja (2011-2019) ja pienen koululaisen onnellinen isä. Janilta on aiemmin ilmestynyt kaksi kirjaa identiteetistä ja vanhemmuudesta.

Koko tuotanto

  • Musta tulee isona valkoinen: Miten päästää irti pelosta ja häpeästä ja seistä omilla jaloillaan, 2016 Siltala
  • Kirja tytölleni, 2018 WSOY
  • Musta tulee isona valkoinen, äänikirja, 2020 Otava
  • Poika ja hame, kuvitus Saara Obele, lastenkirja, 2021 Otava
  • Poika ja perhostunne, kuvitus Saara Obele, lastenkirja, 2022 Otava
  • Poika ja rohkeusloikka, kuvitus Saara Obele, lastenkirja, 2023 Otava
...
Kirjailijan sivulle