Legendaarinen leirikesä

Vilkaisin hädissäni Aadaa ja Viiviä.

Olimmeko unohtaneet portin auki? Oliko meidän syytämme, että kaikki hevoset olivat karkuteillä?

Iitu ja Aada lähtevät heppoineen Viivin kanssa ratsastusleirille. Sinijärven leirillä Viivi saa ratsastaa Stradalla, entisellä hoitohepallaan, joka on hänelle kaikki kaikessa.
Leirillä on ihanaa, ja tyttöjen hevoset nauttivat isosta laitumesta. Viivi ehdottaa Iitulle ja Aadalle yömaastoa. Siellä on kuitenkin käydä kalpaten ja paljastuu, että koko retki onkin Viivin omaa keksintöä ja tytöt ja Strada luvatta maastossa.
Aamulla odottaa painajainen: hevoset ovat karanneet! Missä on Strada, jonka tallinomistaja on aikonut myydä veloista selviytyäkseen?

ISBN kirja: 978-951-1-29073-5

ISBN äänikirja: 978-951-1-42086-6

Julkaisukuukausi: heinäkuu 2015

119 sivua (kirja)

Kirjastoluokka: N 84.2

Avainsana:  Hevostyttö Iitu Lasten ja nuortenkirjat Tiina Tanskanen Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Tiina Tanskanen

Tiina Tanskanen

Tiina Tanskanen (s. 1984) on kotoisin Polvijärveltä Pohjois-Karjalasta ja asuu nykyään Helsingissä. Hän aloitti hevosharrastuksen ja ratsastuksen kuusivuotiaana, ja harrastus vei hyvin nopeasti mukanaan. Ensimmäisen oman hevosensa Tanskanen sai jo alakoululaisena. Hän osallistui ensi kertaa kilpailuihin kolmasluokkalaisena ja pääsi myöhemmin estevalmennusryhmään. Teininä hän kilpaili aluetasolla. Ratsastus on edelleen hänelle rakas harrastus.

Lukion jälkeen Tanskanen opiskeli Turun Taideakatemian elokuvalinjalla tähtäimessään käsikirjoittajan ammatti. Se oli luonteva valinta, sillä kirjoittaminen oli hänelle jo pikkutyttönä sydämen asia. Opiskeluaikoinaan Tanskanen meni työharjoitteluun Salattujen elämien käsikirjoitustiimiin, johon jäi töihin. Varsinaisen sarjan lisäksi Tanskanen on kirjoittanut Salattujen elämien nettisarjan Tuuliranta sekä sarjaan pohjautuvan elokuvan Nightmare – Painajainen merellä. Tanskanen on ollut myös elokuvan jatko-osan Nightmare 2:n käsikirjoittajana.

Tiina Tanskasen Hevostyttö Iitu -kirjasarjassa kuvataan elävästi hevosharrastusta, tallin arkea ja nykynuorten elämää.

Koko tuotanto

Hevostyttö Iitu -sarja

  • Talttumaton Talismaani, 2014
  • Ihana tallipoika, 2015
  • Legendaarinen leirikesä, 2015
  • Erikoisia esteitä, 2016
  • Kovan onnen ori, 2016
  • Hevostyttö Iitu 1-2 -yhteisnide, 2017
Kirjailijan sivulle