Krakova ympäristöineen

Krakova on Puolan vanha kuninkaallinen pääkaupunki, jonka rikkaasta menneisyydestä kertovat vanhankaupungin lukuisat historialliset rakennukset, kirkot ja synagogat, mahtavasta Wawelin linnavuoresta puhumattakaan.

Päinvastoin kuin nykyinen pääkaupunki Varsova, Krakova säilyi toisessa maailmansodassa lähes ehjänä, vaikka brutaali natsihallinto jättikin kaupunkiin jälkensä – mistä kerrotaan mm. kuuluisan menestyselokuvan innoittajana toimineen Schindlerin tehtaan museossa. Kylmäksi ei jätä myöskään Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri kaupungin länsipuolella.

Kartta+Opas Krakova on kartta-aukeamien ympärille näppärästi rakennettu helppokäyttöinen matkaopas, jossa kaupunki on jaettu kolmeen osa-alueeseen; neljännen kokonaisuuden muodostaa Krakovan ympäristö Auschwitzista Wieliczkan suolakaivoksille ja Stalinin ajan mallikaupunkiin Nowa Hutaan. Jokaiselta alueelta esitellään lyhyesti mutta informatiivisesti tärkeimmät nähtävyydet sekä huolella valikoitu joukko ravintoloita, baareja, kahviloita, klubeja, teattereita, ostospaikkoja ym.
Oppaan alussa on perustietoja kohteesta sekä paljon hyödyllisiä vinkkejä, retkikohteita jne., loppuosassa mm. hotellisuosituksia sekä infoa ja karttoja julkisesta liikenteestä.
Kartta+opas-sarjassa ilmestyy alkuvuodesta 2015 kolme uutuustitteliä (Miami, Tokio ja Napoli) sekä Krakovan ohella uudistettu painos Budapestista, Dublinista, Dubrovnikista, Münchenistä, Nizzasta, Pariisista, Prahasta, Roomasta ja Tukholmasta.

ISBN kirja: 978-951-1-26949-6

ISBN kirja: 978-951-1-28673-8

ISBN kirja: 978-951-1-35602-8

Julkaisukuukausi: huhtikuu 2020

44 sivua (kirja)

44 sivua (kirja)

Kirjastoluokka: 40.71

Avainsana:  Muut Otavan karttaoppaat