2

Kotona Istanbulissa

Arki erosi heti uutisotsikoista: suomalaistytön hame oli liian pitkä, se piti ensi tilassa vaihtaa lyhyempään.

Kuvittelitko tietäväsi kuinka Turkissa eletään ja ajatellaan? Tutustu tuhansien tarinoiden Turkkiin Istanbulissa aikuistuneen suomalaisen toimittajan matkassa.

Reeta Paakkinen muutti maallistuneen istanbulilaisperheen miniäkokelaaksi 19-vuotiaana vuonna 1998 ja on edelleen sillä tiellään. Hänen tarinoidensa kautta avautuu aivan uudenlainen näkökulma Turkkiin ja maan arkeen. Paakkisen tuntemassa Turkissa naiset ulkoistavat kotityöt, aviopuoliso voi löytyä televisio-ohjelmasta, talonmies tuo asukkaille tuoreen leivän ja jalkapallo-ottelu voi sekoittaa kokonaisia kaupunginosia.

”[Paakkinen] uskaltaa kertoa havainnoistaan ilman kyynisyyttä ja turhaa kriittisyyttä.” – Maailman kuvalehti

ISBN: 978-951-1-28125-2

Julkaisukuukausi: 04.2014

Kirjastoluokka: T 48.111

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Pokkarit Reeta Paakkinen Seven

Kuva kirjailijasta Reeta Paakkinen

Reeta Paakkinen

Reeta Paakkinen (s. 1979) on valtiotieteen maisteri ja vapaa toimittaja.

Hän on opiskellut Kreikan ja Turkin nykyhistoriaa, politiikkaa ja kieliä King’s College Londonissa ja Aristoteleen yliopistossa Thessalonikissa. Maisterintutkintonsa hän on suorittanut London School of Economicsissa pääaineenaan kansainvälinen laki ja nationalismi.

Paakkisen toimittajan ura alkoi Financial Times Busineksen aikakauslehtikustantamosta Lontoossa ja jatkui Hürriyet Daily News -sanomalehdessä Istanbulissa. Hän työskentelee nykyään sekä Suomessa että Turkissa.

Teokset

  • Kotona Istanbulissa – Tositarinoita Turkista, 2013 Otava
  • Kuun ja tähden mailla – Elämää Turkissa ja Kyproksella, Atena 2015
...
Kirjailijan sivulle