Klara ja vaikea valinta

Klara, hyppää! isä karjuu.

Myöhäistä, Star laukkaa jo maantielle, ja reki kallistelee kuin vene hirmumyrskyssä.

Isä on luvannut tulla mukaan Starin ensimmäiselle rekiajelulle. Vihdoinkin Klara saa tehdä jotain yhdessä isän kanssa, isällä kun tuntuu olevan aikaa kaikille muille paitsi tyttärelleen. Jontekin aiheuttaa päänvaivaa Klaralle. Miksi poika käyttäytyy niin oudosti?
Odotettu rekiajelu saa painajaismaisen käänteen: Star joutuu pakokauhun valtaan ja Klara säikähtää ja pudottaa ohjat käsistään. Klara ei voi muuta kuin istua reen kyydissä ja toivoa parasta, kun Star kiitää tietä pitkin. Vastaan saattaa koska tahansa ajaa auto.

Alkuteos: Klaras val

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-29597-6

Kääntäjä: Ulla Lempinen

Julkaisupäivä: 28.01.2016

119 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: N 84.2

Avainsana:  Klara Lasten ja nuortenkirjat Pia Hagmar Ulla Lempinen

Kuva kirjailijasta Pia Hagmar

Pia Hagmar

Ruotsalainen Pia Hagmar (s. 1961) tunnetaan suosituista lasten ja nuorten dekkari- ja heppakirjasarjoistaan, joita on käännetty useille kielille. Hänen esikoisteoksensa Sara och Misty julkaistiin vuonna 1991.

Pia Hagmar on kotoisin alun perin Göteborgista. Hän on kolmen pojan äiti ja asuu nykyään Taalainmaalla miehensä ja kuopuksensa kanssa. Perheeseen kuuluu myös kaksi kissaa ja kaksi hevosta.

Pia Hagmar on kokeillut useita eri ammatteja: hän on toiminut mm. hevostenhoitajana ja museo-oppaana ja tehnyt opettajan sijaisuuksia. Pisimpään hän on kuitenkin tehnyt toimittajan töitä eri lehdissä ennen kuin ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi.

Huippusuosittu Klara-sarja on Pia Hagmarin rakkaudentunnustus omalle lempiharrastukselleen, hevosille ja ratsastukselle. Sarja alkoi ilmestyä Ruotsissa syksyllä 1999, ja sarjassa on kaiken kaikkiaan 18 osaa. Kirjoissa kerrotaan elävästi paitsi eläinrakkaan Klaran ratsastusharrastuksesta, myös hänen kavereistaan, arjestaan ja kaikesta siitä, mitä 12-vuotiaan tytön elämään kuuluu.

Suomennetut teokset

  • Autiotalon rosvot, 2006, Karisto, suom. Tuula Syvänperä (Rånarna i ödetorpet, 2002)
  • Kadonnut hevonen, 2006, Karisto, suom. Tuula Syvänperä (Den försvunna hästen, 2002)
  • Kätkö metsässä, 2008, Karisto, suom. Tuula Syvänperä (En hemsk plan, 2003)
  • Salaisuus lumessa, 2008, Karisto, suom. Tuula Syvänperä (Snöhögens hemlighet, 2003)
  • Varkaan jäljillä, 20...
Kirjailijan sivulle