2

Kaikki peliin

Miten parhaiten herätetään unelmien tytön huomio?
Tietenkin osoittamalla laajaa yleissivistystä.

Brian Jackson aloittaa yliopisto-opintonsa suurin odotuksin. Vihdoinkin hän pääsee toteuttamaan intellektuellia puoltaan, joka herättää vanhoissa kavereissa lähinnä huvittuneisuutta. Kuvitelmissaan Brian keskustelee viiltävän älykkäästi runoudesta ja Kate Bushin tuotannosta sekä tietenkin osallistuu villeihin ja vapaamielisiin juhliin. Todellisuus osoittautuu karummaksi, mutta on sillä hyväkin puolensa – mitään niin kaunista ja lumoavaa kuin Alice Harbinson ei Brian olisi koskaan pystynyt kuvittelemaan.

Mutta miten työväenluokan poika hurmaa kalliita yksityiskouluja käyneen tytön? Vastaus on Brianille itsestään selvä: hänen henkevä älykköpuolensa pääsee parhaiten oikeuksiinsa yliopistojen välisessä TV-tietovisassa.

Armottoman hauska, sydämellinen komedia aikuiseksi kasvamisesta, oman taustan hyväksymisestä ja todellisen rakkauden tunnistamisen vaikeudesta.

”Tee tilaa, Nick Hornby” – Irish Independent

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: Starter for ten

ISBN: 978-951-1-26723-2

Julkaisukuukausi: 06.2012

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  David Nicholls Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta David Nicholls

David Nicholls

David Nicholls (s. 1966 Hampshiressä) on englantilainen kirjailija, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Hän asuu Pohjois-Lontoossa avovaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Nicholls on opiskellut Bristolin yliopistossa, pääaineinaan teatteri ja englanti, sekä stipendiaattina American Musical and Dramatic Academyssa New Yorkissa. Palattuaan USAsta Lontooseen 1990-luvun alussa Nicholls työskenteli teatteriproduktioiden ohella myös kirjakaupassa Notting Hillin alueella, kunnes sai kolmen vuoden kiinnityksen Royal National Theatreen. Näyttelijävuosinaan hän ryhtyi kirjoittamaan, ensin näytelmäsovituksia.

Nicholls oli mukana käsikirjoittamassa suosittua kulttisarjaa Rimakauhua ja rakkautta. Näytelmien sekä tv- ja elokuvakäsikirjoitusten lisäksi hän on kirjoittanut romaaneja, joista on tehty myös elokuvasovituksia. Romaanin Sinä päivänä (One Day, 2009) oikeudet myytiin yli 30 maahan ja se nousi kansainväliseksi bestselleriksi, jonka elokuvaversiota tähdittävät Anne Hathaway ja Jim Sturgess.

Kirjailijan kotisivut

Suomennetut teokset

 • Sinä päivänä, 2011, suom. Sauli Santikko
  (One Day, 2009)
 • Kaikki peliin, 2012, suom. Sauli Santikko
  (Starter for Ten, 2003)
 • Varamies, 2014, suom. Sauli Santikko
  (The Understudy, 2005)
 • Yhtä matkaa, 2014, suom. Inka Parpola
  ...
Kirjailijan sivulle