2

Jää hyvästi

Aaron Woolcott on surusta suunniltaan. Hän ei tahdo uskoa silmiään, kun hiljattain menehtynyt Dorothy-vaimo tulee häntä vastaan kaupungilla. Kohtaamisesta alkaa kuitenkin hidas toipuminen. Tuntuu kuin Dorothy haluaisi taluttaa Aaronin uuden elämänvaiheen kynnykselle.

”Tylerin proosa on kuin rikottu kristallilasi. Pienistä sirpaleista hän kokoaa kärsivällisesti uuden maailman, hitusen ehjemmän ihmisen.” – Helsingin Sanomat

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: The Beginner's Goodbye

ISBN: 978-951-1-27149-9

Julkaisukuukausi: 02.2013

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Anne Tyler Otava Otavan kirjasto Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Anne Tyler

Anne Tyler

Anne Tyler (s. 25.10.1941 Minneapolisissa, Minnesotassa) on Yhdysvaltojen tunnetuimpia ja suosituimpia nykykirjailijoita. 

Lapsuusvuosinaan hänen perheensä eli Pohjois-Carolinassa yhteisössä, jossa kasvatettiin karjaa, viljeltiin luonnonmukaisesti, ja lapset saattoivat oppia taidetta, puusepäntaitoja ja ruuanlaittoa. Anne kävi pientä paikalliskoulua, ja jo 7-vuotiaana hän kirjoitti paljon. Hänen lempikirjansa oli Virginia Lee Burtonin Little House, mistä hän myöhemmin on kertonut oppineensa, kuinka maailmassa asiat ovat: vuodet kuluvat, ihmiset muuttuvat, eikä mikään pysy samana. Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon hän on myös maininnut yhdeksi lempikirjoistaan.

Tyler valmistui Pohjois-Carolinan Duke-yliopistosta, missä oli voittanut luovan kirjoittamisen palkintoja. Hän opiskeli myös Columbian yliopistossa Venäjän tutkimusta ennen kuin ryhtyi päätoimiseksi kirjailijaksi ja asettui Marylandin Baltimoreen, mihin hänen romaaninsakin useimmiten sijoittuvat. Vuonna 1963 Tyler meni naimisiin iranilaissyntyisen lastenpsykiatrin Taghi Modarressin kanssa, ja he saivat kaksi tytärtä. Tylerin aviomies kuoli vuonna 1997.

Kirjallisen debyyttinsä Anne Tyler teki vuonna 1964 romaanilla If Morning Ever Comes. Tylerin sai Pulizer-palkinnon vuonna 1989 romaanistaan Hengitysharjoituksia (Breathing Lessons, 1988).Tyler kuvaa usein perhettä, joka edustaa hänelle jännitteineen yhteiskuntaa itsessään. Merkitykselliset asiat piilevät näennäis...

Kirjailijan sivulle