Hyvän miehen kuolema

Veitsenterävä Björk salaperäisen murhaajan jäljillä.

Huippusuosittu sarja jatkuu.

Eletään marraskuuta 1922, kun kunnian miehenä tunnettu Kansallis-Pankin vahtimestari löydetään surmattuna asuntonsa ovelta. Pelko alkaa levitä Helsingin vauraissa salongeissa. Poliisi pyytää yksityisetsivä Karl Axel Björkiä avustamaan tutkinnassa, mutta tapaus osoittautuu harvinaisen visaiseksi.

Björkin yksityiselämä järkkyy, kun hänen isänsä sairastuu vakavasti ja pintaan nousee jotakin sellaista, mitä Björk on pitkään paennut. Jääkö vahtimestarin kuolemantapaus ratkaisematta, kun menneisyyden painajaiset vyöryvät Björkin mieleen ja tilinteon hetki on väistämättä edessä?

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-46260-6

ISBN e-kirja: 978-951-1-46273-6

ISBN äänikirja: 978-951-1-46274-3

Julkaisupäivä: 30.05.2024

324 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 84.2

Avainsana:  Björk Kaunokirjat Sähkökirjat Virpi Hämeen-Anttila Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Virpi Hämeen-Anttila

Virpi Hämeen-Anttila

Virpi Hämeen-Anttila (s. 15.10.1958 Espoossa) valmistui Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi vuonna 1996. Hän teki väitöskirjan vanhan intialaisen kertomakirjallisuuden teoriasta. Hämeen-Anttila on toiminut opettajana Helsingin yliopistossa vuodesta 1987 opetusaloinaan sanskritin kieli sekä Intian kirjallisuus, historia, filosofia ja kulttuurihistoria.

Virpi Hämeen-Anttila on julkaissut romaaneja, tietoteoksia, useita tieteellisiä artikkeleita, kirjallisuusesseitä sekä muutaman novellin nimimerkillä. Hänen esikoisromaaninsa, yliopistomaailmaan sijoittuva rakkauskertomus, Suden vuosi ilmestyi vuonna 2003. Kirjaan pohjautuvan samannimisen elokuvan ensi-ilta oli helmikuussa 2007. Tyttärensä Maria Hämeen-Anttilan kanssa hän on kirjoittanut kolme nuortenromaania.

Hämeen-Anttilan ensimmäinen dekkari Yön sydän on jäätä (2014) käynnisti Karl Axel Björkin tutkimuksista kertovan sarjan, joka loihtii lukijan eteen 1920-luvun alun kuohuvan Helsingin.

Hämeen-Anttilan suomennostyö on laaja. Hän on suomentanut teoksia eri intialaisista kielistä mm. sanskritista, pâlinkielestä, bengalista ja hindistä sekä ranskasta ja englannista.

Virpi Hämeen-Anttila on myös kuvittanut kirjoja, piirtänyt karttoja ja arkeologisia kuvia sekä tehnyt kuvituksia lehtiin.

Hämeen-Anttila toimii European Association for South Asian Studies-yhdistyksessä ja on Organizing Committee of the 12th World Sanskrit Conferencen kirj...

Kirjailijan sivulle