Hyöky

Brasilian nykykirjallisuuden nuoren tähden vaikuttavaa sankaritarinaa kuljettaa hauska, elävä dialogi

Mies matkustaa Garopaban kauniiseen kalastajakylään tutkimaan isoisänsä selvittämättä jäänyttä murhaa, ja etsimään samalla omaa identiteettiään.

Isoisä Gautério oli matkustellessaan päätynyt
uneliaaseen pikku kylään, mutta paikallisten kaunat olivat johtaneet hänen kollektiiviseen puukottamiseensa. Gautérion poika on aina epäillyt tarinan toden peräisyyttä. Gautérion mainitseminen ja pojanpojan parroittuneet kasvot saavat kyläläiset hätkähtämään kuin he olisivat
nähneet aaveen. Poliisiasemalla mies saa tietää kylän hämäräperäisestä järjestyksenpidosta, mutta hämmennystä herättää myös kyläläisten taikausko.

Alkuteos: Barba ensopada de sangue

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-27826-9

ISBN e-kirja: 978-951-1-28360-7

Julkaisupäivä: 11.09.2014

427 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 84.2

Avainsana:  Daniel Galera Kaunokirjat Otavan kirjasto Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Daniel Galera

Daniel Galera

Daniel Galera (s. 1979) on brasilialainen kirjailija, kääntäjä sekä Livros do Mal -kustantamon perustaja. Vuonna 2013 hän voitti Hyöky-romaanillaan arvostetun São Paulon kirjallisuuspalkinnon. Granta-aikakauskirja valitsi Galera myös mukaan parhaita brasilialaisia nykykirjailijoita esittelevään Best of Young Brazilian Novelists -erikoisnumeroonsa vuonna 2012. Ote Hyöky romaanista on ilmestynyt Suomen Grantan toisessa numerossa helmikuussa 2014.

Suomennetut teokset

  • Hyöky, 2014, suom. Antero Tiittula
    (Barba ensopada de sangue, 2012)
...
Kirjailijan sivulle