2

Henkien labyrintti

Ratkeavatko Unohdettujen kirjojen hautausmaan mysteerit viimein? Tuulen varjon aloittaman saagan lumoava päätös.

Daniel Sempere ei ole enää se sama pikkupoika, joka aikoinaan löysi tiensä Unohdettujen kirjojen hautausmaalle. Äidin kuoleman selvittämätön mysteeri on jättänyt ammottavan haavan Danielin sydämeen, eivätkä hänen vaimonsa Bea tai ystävänsä Fermín ole voineet sitä yrityksistään huolimatta parantaa. Juuri kun Daniel uskoo ratkaisevansa äitinsä salaisuuden, tapahtuu jotakin, joka suistaa kaiken raiteiltaan.
Zafon vie jälleen lukijansa Barcelonan synkille kaduille ja luo suurten tunteiden, juonittelujen ja seikkailujen kudelman. Kunnianosoitus kirjallisuuden ja elämän yhdistävälle taianomaiselle siteelle.

Alkuteos: El laberinto de los espíritus

ISBN: 978-951-1-32311-2

Kääntäjä: Antero Tiittula

Julkaisukuukausi: 11.2018

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Antero Tiittula Carlos Ruiz Zafón Otava Pokkarit Seven

Kuva kirjailijasta Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón on syntynyt 25.9.1964 Barcelonassa. Vuodesta 1994 hän on asunut Los Angelesissa, missä toimii vapaana kirjailjana ja elokuvakäsikirjoittajana.

Zafón on kotimaansa Espanja tunnetuimpia nykykirjailijoita ja kirjallisuuden kansainvälinen megatähti. Zafónin romaani La sombra del viento (2001) (Tuulen varjo, 2004) oli ilmestyessään Espanjassa kirjallinen sensaatio. Arvostelut ylistivät sitä ja se oli bestseller-listojen ykkösenä kuukausia. Tuulen varjo on ilmestynyt eri puolilla maailmaa, yli 20 maassa.

Zafón on julkaissut myös nuortenkirjoja ja kirjoittaa säännöllisesti espanjalaisiin El País ja La Vanguardia -sanomalehtiin.

Zafónin toinen romaani El juego del ángel (2008) on myös ollut huikea menestys. Romaania myytiin Espanjassa keväällä 2008 heti ensimmäisen viikona aikana 600 000 kappaletta, ja sen käännösoikeudet on myyty 50 maahan.

Suomennetut teokset

  • Tuulen varjo, Otava 2004, suom. Tarja Härkönen (La sombra del viento, 2001)
  • Enkelipeli, Otava 2009, suom. Tarja Härkönen ja Anu Partanen (El juego del ángel, 2008)
  • Taivasten vanki, Otava 2012, suom. Antero Tiittula, (El prisionerodel cielo, 2011)
  • Henkien labyrintti,  Otava 2017, suom. Antero Tiittula,  (El Laberinto de los espíritus, 2017)
...
Kirjailijan sivulle