Hengen paloa ja painettua sanaa

Ainutlaatuisen kulttuuri- ja vaikuttajasuvun tarina.


Millaista on elämä kustannusmaailman keskiössä?

Renqvist-Reenpään suku on julkaissut kirjoja jo 200 vuotta. Matka
ilomantsilaisesta maatalosta nykyaikaisen mediakonsernin johtoon on
ollut vaiheikas ja dramaattinen; murroksissa on tarvittu henkilökohtaista
näkemystä ja kykyä toteuttaa sitä. Tärkeitä ovat olleet niin kansainväliset suhteet kuin pitkäaikainen ystävyys ja yhteistyö kirjailijoiden ja yhteiskunnan vaikuttajien kanssa. Johtotähtenä kautta sukupolvien on säilynyt rakkaus suomen kieleen ja lukemiseen.

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-27838-2

Julkaisupäivä: 19.03.2015

344 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 99

Avainsana:  Juhani Salokannel Tietokirjat

Kuva kirjailijasta Juhani Salokannel

Juhani Salokannel

Juhani Salokannel (s. 28.6.1946 Mikkelissä) on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1973. Salokannel on toiminut Nuoren Voiman Liiton toiminnanjohtajana, kustannustoimittajana ja osastopäällikkönä Gummeruksen kustantamossa sekä Weilin+Göösin kirjallisen osaston osastopäällikkönä.

Kirjallisuuslehti Parnasson päätoimittajana hän toimi vuosina 1980 – 86 ja Suomen Viron-instituutin johtajana hän oli 1997 – 2000. Salokannel on ollut Eino Leinon Seuran ja Otto Mannisen seuran puheenjohtaja, toiminut Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen järjestelyelimissä ja Suomen Viron-instituutin säätiön hallituksessa.

Salokannel on julkaissut proosaa, kirjoittanut sarjan suomalaisia kirjailijakuvia sekä toimittanut kirjallisuusantologioita.

Salokannel on Viron kirjallisuuden tuntija, ja hän on kirjoittanut runsaasti artikkeleita virolaisesta kirjallisuudesta sekä julkaissut tutkimuksen Suomen ja Viron kirjallisista suhteista sodanjälkeisenä aikana. Hän on suomentanut virosta mm. Jaan Krossia ja Jaan Kaplinskia ja saanut Viron kirjallisuuden käännöksistään valtionpalkinnon sekä Suomessa että Virossa.

Koko tuotanto

  • Vieraalla maalla, novelleja, 1983, WSOY
  • Pitkä nuoruus, romaani, 1985, WSOY
  • Leikkiä kaikki, romaani, 1987, W+G
  • Pelastaja, romaani, 1990, Otava
  • Neljä päivää Virossa, 1989, (yhdessä Eva Lillen kanssa), matkaraportti, WSOY
  • Avarakatsei...
Kirjailijan sivulle