2

Haudattu

Vanhan maatalon puutarhasta löytyvä ruumis johtaa komisario Kurt Wallanderin selvittämättä jääneen rikoksen jäljille

Kurt Wallander etsii paikkaa, johon vetäytyä viettämään leppoisia eläkepäiviä. Ystävänsä pyynnöstä hän lähtee katsomaan taloa, joka on myynnissä hänen lapsuutensa maisemissa, ja ihastuu siihen. Viime hetkellä jokin puutarhassa kiinnittää komisarion huomion: maasta pistää esiin ihmisen käsi. Nykyhetken rauhaisan pinnan rikkoo talon synkkä menneisyys.

Alkuteos: Handen

ISBN: 978-951-1-27990-7

Kääntäjä: Kari V. Koski

Julkaisukuukausi: 06.2014

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Henning Mankell Kari V. Koski Otava Pokkarit Seven

Kuva kirjailijasta Henning Mankell

Henning Mankell

Henning Mankell (1948-2015) oli Ruotsin suosituimpia kirjailijoita. Hänet tunnettiin erityisesti Wallander-dekkareistaan, joiden kautta hän peilasi ruotsalaista yhteiskuntaa ja sen ongelmia. Mankellin sydäntä lähellä olivat myös lasten oikeudet sekä Afrikka. Mankellin teokset ovat saaneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja.

Mankell työskenteli Ruotsissa eri teattereissa ohjaajana, dramaturgina ja teatterinjohtajana. Hän asui parikymmentä vuotta puoleksi Ruotsissa, puoleksi Mosambikissa, Maputossa, jossa hän työskenteli Teatro Avenidan johtajana.

Mankellin laaja kirjallinen tuotanto sisältää romaaneja ja lasten- ja nuortenkirjoja. Hän kirjoitti myös näytelmiä, kuunnelmia, elokuva- ja tv-käsikirjoituksia. Mankellin kirjoja on käännetty yli 40 kielelle ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa kappaletta.

Henning Mankell perusti kustantaja Dan Israelin kanssa Leopard Förlagin elokuussa 2001. Se julkaisee yhteiskunnallista kirjallisuutta, historiateoksia sekä kaunokirjallisuutta.

Henning Mankellin huippusuositun Wallander-sarjan päätösosa Rauhaton mies ilmestyi lokakuussa 2009.

Kirjailijan kotisivut

Wallander-sivut

Suomennetut teokset

Wallander-dekkarit (Otava)

  • Kasvoton kuolema, 1993, Otav...
Kirjailijan sivulle