2

Diktaattori

Antiikin Rooma. Taistelu vallasta. Marcus Tullius Cicero – mies, jonka aseena ovat sanat.

Poliittisen trillerin mestarin Rooma-trilogian odotettu päätösosa.

Cicerolla oli kerran valta päättää Caesarin kohtalosta, mutta nyt osat ovat vaihtuneet.
Caesarin, Pompeiuksen ja Crassuksen muodostama vaarallinen triumviraatti ajaa valtiota kohti diktatuuria, ja korruptio rehottaa. Caesar on nostanut Ciceron vanhan vihollisen Clodiuksen tribuuniksi. Cicero on syösty konsulinvirasta ja ajettu maanpakoon. Hän on joutunut luopumaan vallasta säilyttääkseen periaatteensa.
Cicero ei kuitenkaan aio luovuttaa, kun tasavallan tulevaisuus on kyseessä.

”Robert Harrisin Salaliitto on taattua herkkua.”
– Helsingin Sanomat

”Pakkoluettavaa Rooman kohtalonhetkistä kiinnostuneille.”
– Kansan Uutiset Imperiumista

Alkuteos: Dictator

ISBN: 978-951-1-29947-9

Kääntäjä: Markku Päkkilä

Julkaisukuukausi: 08.2017

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Markku Päkkilä Otava Pokkarit Robert Harris Seven

Kuva kirjailijasta Robert Harris

Robert Harris

Robert Harris syntyi Nottinghamissa 7.3.1957. Harris on opiskellut englantilaista kirjallisuutta ja valmistunut Cambridgen yliopistosta. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli toimittajana BBC:n uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa, poliittisena toimittajana The Observer -lehdessä ja toimii edelleen kolumnistina mm. Sunday Timesissa ja Daily Telegraphissa.

Kirjoittaminen on aina ollut Harrisin ensisijainen kiinnostuksen kohde. Hänen ensimmäiset kirjansa olivat toisen maailmansodan aikaisen Saksan politiikkaa käsitteleviä tietokirjoja, joita ilmestyi 1980-luvulla viisi. Kirjallisen läpimurron Harris teki ensimmäisellä romaanillaan. Vuonna 1992 ilmestynyt Kolmannen valtakunnan salaisuus oli kansainvälinen menestys, ja sen ilmestymisen jälkeen Harris ryhtyi päätoimiseksi kirjailijaksi.

Harrisin teokset kiinnittyvät usein tarkalleen dokumentoituun historialliseen ajankohtaan, ja häntä onkin kiitetty erinomaiseksi historiantuntijaksi ja kirjoittajaksi, joka osaa eläytyä kulloinkin kyseessä olevaan ajankohtaan. Harrisin jännitysromaaneja ja historiallista fiktiota on käännetty yli 30 kielelle. Vuonna 2006 ilmestynyt Imperium aloitti Harrisin Marcus Tullius Ciceroa ja Rooman valtakuntaa käsittelevän trilogian.

Suomennetut teokset

  • Kolmannen valtakunnan salaisuus, 1992, suom. Juhani Lindholm
    (Fatherland, 1992)
  • Enigma – Suuri , 1996, suom. Jaakko Kankaanpää
    (Enigma, 1995)
  • Arkkienkel...
Kirjailijan sivulle