Äänihäkki

Huikea, hienosti kuvitettu saturomaani lojaaliudesta ja oman äänensä löytämisestä.

Kuusi kadonnutta poikaa ja vihreätukkainen tyttö, joka ryhtyy etsimään heitä.

Haidakun maassa liikkuminen kylästä kylään on kielletty. Uku lähtee luvatta matkaan löytääkseen kauan sitten jäljettömiin kadonneet veljensä. Matkaseuraksi liittyy Kaski, postipoika jolla ei ole ääntä mutta siivet kantapäissään.
Kaksikko kohtaa vanhan äänimestarin, joka on ammatikseen pyydystänyt joutsenten ääniä häkkiin. Onko mestarin tarina kuudesta Pirunpeltomeressä elävästä veljeksestä totta? Onnistuuko Uku tapaamaan Haidakun kuningattaren ja suoriutumaan kolmesta tehtävästä, jotta veljet voisivat palata kotiin?

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-31459-2

ISBN äänikirja: 978-951-1-31552-0

ISBN e-kirja: 978-951-1-31755-5

Julkaisupäivä: 12.10.2017

303 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: L 84.2

Avainsana:  Arja Puikkonen Emma Puikkonen Lasten ja nuortenkirjat Paula Mela Sähkökirjat Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Emma Puikkonen

Emma Puikkonen

Emma Puikkonen (s. 1974) on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Kirjailijantyönsä lisäksi hän opettaa sanataidetta ja teatteria.

Puikkonen oli perustamassa TEHDAS Teatteria, joka on ammattiteatteritila Manillan kulttuuritehdaskiinteistössä Turussa. Hän on myös turkulaisen esittävän taiteen ihOlla-ryhmän perustajajäseniä. Puikkonen toimi 2000-luvulla Varsinais-Suomen läänin kirjallisuuden ja teatterin läänintaiteilijana. Nykyään Puikkonen asuu perheineen Helsingissä.

Kirjoittamisen Emma Puikkonen aloitti jo varhain. Vuonna 1987 ilmestyi proosateos Kissaihminen, joka palkittiin nuorten Kontakti-kilpailussa. Puikkonen on kirjoittanut myös novelleja ja librettoja, ja häneltä on ilmestynyt neljä romaania aikuisille. Yhdessä äitinsä Arja Puikkosen hän on kirjoittanut kirjoitusoppaan lapsille ja Äänihäkki-saturomaanin.

Koko tuotanto

  • Kissaihminen, Kauppiaitten kustannus, 1987
  • Turkulainen näytelmä, WSOY, 2001
  • Näköala, WSOY, 2004
  • Matkamusiikkia, WSOY, 2013
  • Käsikirja mielikuvituksen matkaajille: kirjoittamisen seikkailuopas (yhdessä Arja Puikkosen kanssa), Kirjapaja, 2015
  • Eurooppalaiset unet, WSOY, 2016
  • Äänihäkki, yhdessä Arja Puikkkosen kanssa, 2017 Otava. Kuvittanut Paula Mela
  • Lupaus, WSOY, 2019
  • Löytölintu, yhdessä Arja Puikkosen kanssa, 2020 Otava. Kuvittanut Paula Mela
...
Kirjailijan sivulle
Kuva kirjailijasta Arja Puikkonen

Arja Puikkonen

Arja Puikkonen (s. 26.10.1948) on syntynyt Jyväskylässä. Hän valmistui valtiotieteiden maisteriksi, työskenteli kirjastossa ja kouluttautui informaatikoksi. Oma kirjoittaminen ja sanataiteen opettaminen veivät kuitenkin kolmen lapsen äidin mukanaan.

Nykyään Puikkonen asuu Kirkkonummen Veikkolassa ja toimii vapaana kirjailijana. Hänen tuotantoonsa kuuluu novelleja, romaaneja ja musiikkisatu. Puikkosen esikoisteos Siskokulta palkittiin Otavan novellikilpailussa vuonna 1983 ja lastenromaani Haloo, kuuleeko kaupunki Finlandia Juniorilla 2003.

Arja Puikkonen on opettanut sanataidetta ennen kaikkea lapsille ja nuorille. Hän opetti 16 vuotta lasten sanataidekoulussa, jota oli perustamassa Kirkkonummelle. Hän myös aloitti Espoon kulttuuritoimen sanataideopetuksen vuonna 1995 ja ohjasi ryhmiä yli 10 vuotta. Vieläkin hän opettaa lapsia ja nuoria erilaisissa kouluprojekteissa, kursseilla ja tapahtumissa.

Puikkonen on tehnyt vapaaehtoistyötä mm. kirjallisuuden ja musiikin saralla. Hän oli perustamassa Kirkkonummen kirjaston ystävät -yhdistystä ja toimi sen aktiivina. Yhdessä muusikoiden kanssa hän on rakentanut kotikylälleen vuonna 2005 aloittaneen kokeiluhenkisen Veikkola DADA -kamarimusiikkifestivaalin ja toiminut sen lastenkonserttien tuottajana.

Arja Puikkosen rakkain harrastus ovat kuitenkin hevoset. Hän on käynyt viikoittain ratsastustunneilla jo 30 vuotta. Tyttärensä harrastuksen ja hevosten kautta hän on päässyt tutustum...

Kirjailijan sivulle