Torey Hayden

Torey Hayden, s. 21.5.1951 Montanassa USA:ssa, on psykologi ja erityisopettaja. Hän on työskennellyt henkisesti häiriintyneiden lasten parissa kouluissa, sairaaloissa ja laitoksissa. Hän on toiminut useita vuosia myös yliopiston opettajana ja tutkijana. Hayden muutti vuonna 1980 Yhdysvalloista Walesiin ja vuoden 1992 lopulla Skotlantiin, josta hän osti skotlantilaisen miehensä Kenin kanssa maatilan.
Lue lisää
https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/haydennetti.jpg
2

Auringonkukkametsä

Seitsemäntoistavuotias Lesley elää amerikkalaisessa pikkukaupungissa äitinsä, isänsä ja pikkusiskonsa kanssa ja haaveilee muiden ikäistensä tapaan poikaystävästä ja huolettomista opiskeluvuosista.

Kun Lesley viimein pääsee treffeille, hän ei uskalla tuoda poikaystävää kotiin. Hän pelkää, että ailahteleva äiti pilaa kaiken.

Amerikkalaissyntyinen Torey Hayden on erityisopettaja, joka on opettanut kouluissa, sairaaloissa, laitoksissa ja yliopistoissa. Tiikerin lapsi, Auringonkukkametsä, Sähkökissa, Nukkelapsi, Hiljaisuuden lapset, Toisten lapset ja Aavetyttö ovat olleet menestyksiä Suomessa. Hänen teoksiaan on käännetty yli 35 kielelle ja niistä on tehty myös elokuvia.

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/haydennetti.jpg

Torey Hayden

Torey Hayden, s. 21.5.1951 Montanassa USA:ssa, on psykologi ja erityisopettaja. Hän on työskennellyt henkisesti häiriintyneiden lasten parissa kouluissa, sairaaloissa ja laitoksissa. Hän on toiminut useita vuosia myös yliopiston opettajana ja tutkijana.

Hayden muutti vuonna 1980 Yhdysvalloista Walesiin ja vuoden 1992 lopulla Skotlantiin, josta hän osti skotlantilaisen miehensä Kenin kanssa maatilan. Nykyisin Hayden elää yksin, parikymmentä vuotta kestänyt avioliitto Kenin kanssa on päättynyt eroon. Haydenilla on yksi lapsi, aikuinen Sheena-tytär.

Hayden on julkaissut useita tositapahtumiin pohjautuvia selviytymistarinoita lapsista, jotka ovat joutuneet elämässään kaltoin kohdelluiksi. Haydenin kirjoja on käännetty useille eurooppalaisille kielille sekä mm. kiinaksi ja swahiliksi, yhteensä yli 30 kielelle. Tunnetuimpia hänen teoksistaan ovat One Child (1980) ja sen jatko-osa The Tiger´s Child (1995), jotka Otava on julkaissut suomeksi yhteisniteenä nimellä Tiikerin lapsi (1996). Hayden on julkaissut myös romaanit Auringonkukkametsä (The Sunflower Forest, 1984) ja Sähkökissa (The Mechanical Cat).

Torey Haydenin kirjoja on myyty Suomessa jo puoli miljoonaa kappaletta.

Kirjailijan kotisivut http://www.torey-hayden.com/

Suomennetut teokset

 • Tiikerin lapsi , 1996, Otava, suom. Eeva-Liisa Jaakkola
  (yhteisnide teoksista One Child, 1980, ja The Tiger´s Child, 1995)
 • Auringonkukkametsä , romaani, 1996, Otava, suom. Satu Leveelahti
  (The Sunflower Forest, 1984)
 • Sähkökissa, romaani, 1999, Otava, suom. Satu Leveelahti
  (The Mechanical Cat, 1998)
 • Nukkelapsi, 2002, Otava, suom. Eeva-Liisa Jaakkola
  (Beautiful Child, 2002)
 • Toisten lapset, 2006, Otava, suom. Seppo Raudaskoski
  (Somebody Else´s Kids, 1981)
 • Aavetyttö, 2007, Otava, suom. Seppo Raudaskoski
  (Ghost Girl, 1991)
 • Häkkipoika, 2008, Otava, suom. Seppo Raudaskoski
  (The Murphy´s Boy, 1983)
 • Lapsi muiden joukossa, 2009, Otava, suom. Seppo Raudaskoski
  (Just another Kid, 1988)
 • Viattomat, romaani, 2012, Otava, suom. Satu Leveelahti
  (Innocent Foxes, 2011)
 • Satutettu lapsi, 2020, Otava, suom. Seppo Raudaskoski
  (The lost child, 2019)
Osta kirjailijan tuotantoa

Kuvapankki

Kuvapankistamme löydätte kirjojen kansikuvia, kirjailijoiden valokuvia, logoja sekä joitain kuvituskuvia. Sisään kirjautumiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai salasanaa.


Otavan kansikuvien ja kirjailijakuvien käyttö on sallittua kirja-arvostelujen ja kirjaa tai kirjailijaa käsittelevien artikkeleiden ja ohjelmien yhteydessä. Kuvien lataaminen näihin tarkoituksiin on maksutonta. Kirjailijan valokuvan yhteydessä on mainittava Otava ja kuvaajan nimi. Kansikuvien yhteydessä ei mainintaa tarvita.

Siirry kuvapankkiin