Tarmo Koivisto

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/koivisto.jpg

Tarmo Koivisto (s. 1948 Orivedellä) on tunnettu lukuisista kuvituksistaan, karikatyyreistään ja erityisesti Mämmilä-sarjakuvastaan. Mämmilä on sarjakuvaeepos suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä 1970-luvun yhtenäiskulttuurista kasvukipujen ja rakennemuutoksen kautta kohti lamaa, Kiina-ilmiötä ja uudenlaista Suomea, jossa jokainen pikkukuntakin on monin tavoin kytköksissä globaaliin talouteen.

Mämmilää on julkaistu Me-lehdessä, Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä, Osuuskunta Käyttökuvan julkaisemina albumeina ja Otavan julkaisemina yhteisniteinä.

Mämmilän lisäksi Tarmo Koivisto on piirtänyt lukuisia muita sarjakuvia. Vuodesta 1997 Koivisto on piirtänyt Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen Mikko Vienosen ja Jouni K. Kemppaisen käsikirjoittamaa Pääkaupunki-sarjaa, josta on julkaistu kaksi sarjakuva-albumia: Tää pääkaupunki (2003) ja Politiikka on tylsää (2009).

Tarmo Koivistolle myönnettiin vuoden 2008 Kaarina Helakisa-kirjallisuuspalkinto (5.000 euroa) tunnustuksena laajasta ja merkittävästä sarjakuvatuotannosta.