Shelley Read

Shelley Read asuu Kalliovuorilla. Hän on opettanut kirjoittamista ja ympäristötieteitä lähes 30 vuoden ajan ja perustanut Coloradon yliopistoon ympäristötieteiden ja kestävän kehityksen maisteriohjelman. Minne virta kuljettaa on esikoisromaani, jonka käännösoikeudet on myyty jo 29 kielialueelle.

Kirjailijan sivut https://www.shelleyread.com/

 

https://otava.fi/wp-content/uploads/2023/04/Shelley-Read-c-Andi-Tippie-e1682677447532.jpg
2

Minne virta kuljettaa

Menestysromaani on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle.

Colorado 1948. Victoria asuu sukunsa persikkatilalla Iolan pikkukaupungissa. Hän on 17-vuotias ja perheensä ainut nainen synkkämielisten miesten joukossa.

Eräänä päivänä hän törmää alkuperäiskansaan kuuluvaan Wilsoniin, jolla on salaperäinen menneisyys ja pilkettä silmäkulmassa. Ennakkoluuloiset kyläläiset eivät katso nuorta rakkautta hyvällä. Kun Wilson katoaa, Victorialla joutuu tekemään siihenastisen elämänsä vaikeimman päätöksen. Hän jättää kotinsa ja pakenee vuorille.

Minne virta kuljettaa on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta. Se on sydämen särkevä rakkaustarina ja vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa, kun siinä kulkee virran sinnikkyydellä, aina uusia uomia etsien.