Pekka Ervasti

Pekka Ervasti (s. 28.4.1955 Rovaniemi) työskentelee politiikan toimittajana Suomen Kuvalehdessä. Ervasti on työskennellyt toimittajana Koillissanomissa (Kuusamo), Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa ja Nelosen Uutisissa. Hän on käynyt Sanomain toimittajakoulun 8. kurssin ja opiskellut journalismia Yhdysvalloissa Etelä-Dakotan yliopistossa. Ervasti (kuvassa vasemmalla) on julkaissut kuusi kirjaa. Lisäksi hän on tehnyt käsikirjoituksia mm. televisioon (Itsevaltiaat
Lue lisää
https://otava.fi/wp-content/uploads/2016/06/Ervasti_Haapala2010_1.jpg
2

Tiitinen

Suojelupoliisin johtajan ja kansanvallan taustavaikuttajan odotetut muistelmat

Seppo Tiitinen johti presidentin ohjauksessa Suomen vastavakoilua 1980-luvulla, jolloin Helsingissä kuhisi idän ja lännen agentteja ja korruptio rehotti idänkaupassa. Hän näki ja koki kuumia tilanteita ja kriisejä, joista ajan tavan mukaan vaiettiin. Tiedustelun rintamavastuussa ei ollut varaa virheisiin.
Eduskunnan pääsihteerinä toimiessaan Tiitinen piti tasavallan poliittista eliittiä kurissa ja nuhteessa, ja oli keskeinen vaikuttaja perustuslakiuudistuksissa, jolla Suomea sopeutettiin EU-aikaan.

https://otava.fi/wp-content/uploads/2016/06/Ervasti_Haapala2010_1.jpg

Pekka Ervasti

Pekka Ervasti (s. 28.4.1955 Rovaniemi) työskentelee politiikan toimittajana Suomen Kuvalehdessä. Ervasti on työskennellyt toimittajana Koillissanomissa (Kuusamo), Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa ja Nelosen Uutisissa. Hän on käynyt Sanomain toimittajakoulun 8. kurssin ja opiskellut journalismia Yhdysvalloissa Etelä-Dakotan yliopistossa.

Ervasti (kuvassa vasemmalla) on julkaissut kuusi kirjaa. Lisäksi hän on tehnyt käsikirjoituksia mm. televisioon (Itsevaltiaat ja Presidentinkanslia).

Ervasti asuu Helsingissä, mutta viettää suurimman osan vapaa-ajastaan kotiseudullaan Kuusamossa erästellen &quotlohi- ja viskipitoisten vetten ääressä&quot. Hän on eronnut, ja hänellä on kaksi täysi-ikäistä poikaa.

Koko tuotanto

 • Politiikan bongarin käsikirja (yhdessä Timo Haapalan ja Timo Mäkelän kanssa), 1999 Gummerus
 • Karhun naapurista Naton kainaloon (yhdessä Jaakko Laakson kanssa), 2001 WSOY
 • Irakgate – pääministerin nousu ja ero, 2004 Gummerus
 • KukaMitäHäh – tasavallassa kaikki hyvin? (yhdessä Timo Haapalan kanssa). 2010 Otava
 • KukaMitäHäh – tasavallassa kaikki hyvin? (yhdessä Timo Haapalan kanssa). 2011 Otava
 • Mäntyniemen pesänjakajat (yhdessä Timo Haapalan kanssa). 2012 Otava
 • Paska reissu – mutta tulipahan herkuteltua,  2017 Otava

Palkinnot

 • Suomen Kuvalehden journalistipalkinto 2003
 • Ilta-Sanomien journalistipalkinto 2004
 • Bonnierin journalistipalkinto 2004
 • Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinto 2004
Osta kirjailijan tuotantoa

Kuvapankki

Kuvapankistamme löydätte kirjojen kansikuvia, kirjailijoiden valokuvia, logoja sekä joitain kuvituskuvia. Sisään kirjautumiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai salasanaa.


Otavan kansikuvien ja kirjailijakuvien käyttö on sallittua kirja-arvostelujen ja kirjaa tai kirjailijaa käsittelevien artikkeleiden ja ohjelmien yhteydessä. Kuvien lataaminen näihin tarkoituksiin on maksutonta. Kirjailijan valokuvan yhteydessä on mainittava Otava ja kuvaajan nimi. Kansikuvien yhteydessä ei mainintaa tarvita.

Siirry kuvapankkiin