Matti Rämö

VTM Matti Rämö (s. 1979) on Seuran toimittaja, joka on erikoistunut tutkivaan journalismiin ja elokuvaan.

Lue lisää
https://otava.fi/wp-content/uploads/2020/04/Matti-Rämö.jpg
2

Hymypoika

Kiitetyn elokuvaohjaajan poikkeuksellinen matka Lepsämästä Hollywoodiin

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski vakuutti ensin Suomen ja sitten amerikkalaisen elokuvateollisuuden. Matka ei kuitenkaan ole ollut helppo.
Kuinka koulukiusatusta ja hyväksyntää etsineestä lapsesta ja elokuvakoulun outolinnusta tuli kotimaisen elokuvan uusi toivo? Millaista hintaa Dome Karukoski on maksanut lyödäkseen läpi maailmalla?
Kirjassa menestyneestä ohjaajasta kertovat hänen elokuvistaan tutut näyttelijät, ystävät ja kollegat sekä ohjaaja itse. Tuloksena on kohdettaan monesta kulmasta katsova vilpitön ja jopa tunnustuksellinen teos.
Samalla kirja on kertomus kotimaisen elokuvan lähihistoriasta ja kansainvälistymisestä sekä Hollywood-elokuvateollisuuden toiminnasta.

https://otava.fi/wp-content/uploads/2020/04/Matti-Rämö.jpg

Matti Rämö

VTM Matti Rämö (s. 1979) on Seuran toimittaja, joka on erikoistunut tutkivaan journalismiin ja elokuvaan.

Koko tuotanto

  • Hymypoika – Dome Karukosken tie Lepsämästä Hollywoodiin, yhdessä Kalle Kinnusen kanssa. Otava 2020
Osta kirjailijan tuotantoa

Kuvapankki

Kuvapankistamme löydätte kirjojen kansikuvia, kirjailijoiden valokuvia, logoja sekä joitain kuvituskuvia. Sisään kirjautumiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai salasanaa.


Otavan kansikuvien ja kirjailijakuvien käyttö on sallittua kirja-arvostelujen ja kirjaa tai kirjailijaa käsittelevien artikkeleiden ja ohjelmien yhteydessä. Kuvien lataaminen näihin tarkoituksiin on maksutonta. Kirjailijan valokuvan yhteydessä on mainittava Otava ja kuvaajan nimi. Kansikuvien yhteydessä ei mainintaa tarvita.

Siirry kuvapankkiin