Markus Nummi

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/nummimarkus.jpg

Markus Nummi (s.1959) on opiskellut historiaa ja filosofiaa ja työskennellyt käsikirjoittajana, ohjaajana ja tuottajana elokuvan ja teatterin alalla.

Nummen esikoisteos Kadonnut Pariisi, älyllisesti haastava ja ilkikurinen fantasiaromaani, ilmestyi vuonna 1994. Nummi sai romaanista J. H. Erkon palkinnon. Teos oli myös Runeberg-palkintoehdokkaana ja Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaana 1998.

Kadonnut Pariisi on ilmestynyt Ruotsiksi Bonnierin kustantamana. Otteita Markus Nummen tuotannosta on julkaistu englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, tanskaksi, venäjäksi ja viroksi.

Markus Nummen Karkkipäivä-romaani oli vuoden 2010 Finlandia-ehdokkaana. Romaanin oikeudet on myyty Saksaan.

2

Käräjät

Huikea historiallinen romaani salaperäisestä rikosvyyhdistä, sydämiin kätketystä, vuosikymmenet ylittävästä ystävyydestä ja rakkauden voimasta.

Kevät 1938. Nuori etsivä saapuu ensimmäiselle komennukselleen pieneen pitäjään Etelä-Pohjanmaalla tutkimaan sikiönlähdetysepäilyä. Mieleltään järkkynyt, koko kylän tuntema Vilja-täti sysää liikkeelle tapahtumaketjun, jonka päätteeksi käräjille joutuu yli neljäkymmentä ihmistä. Mutta mitä Viljalle itselleen on tapahtunut? Kenelle tuomio lopulta julistetaan? Kuka on uhri ja kuka rikollinen, ja onko kukaan syytön?

Joku tietää ja on valmis säilyttämään salaisuutensa läpi vuosikymmenten.