Marja-Leena Mikkola

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/mikkola20143.jpg

Marja-Leena Mikkolan (s. 1939) rikas kirjallinen ura alkoi novellikokoelman ilmestymisestä vuonna 1962. Romaanien ja novellien lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluu mm. elokuvakäsikirjoituksia ja suomennoksia. Useita Mikkolan runoja lauletaan Kaj Chydeniuksen sävellyksinä, ja hän on käsikirjoittanut mm. Mikko Niskasen elokuvan Käpy selän alla (1966). Mikkola on suomentanut mm. Anna Ahmatovan, Osip Mandelstamin, Boris Pasternakin, Sylvia Plathin ja Dylan Thomasin runoja, William Shakespearen Romeon ja Julian sekä italialaista proosaa. Marja-Leena Mikkola on kaiken aikaa kirjoittanut myös lapsille; hänen lastenkirjojaan on palkittu ja käännetty lukuisille kielille, ja muun muassa Anni Manninen on monelle tuttu ja tärkeä hahmo. Hänen uusin teoksensa Helmenkantaja on LukuVarkaus-palkinnon ehdokkaana.

2

Helmenkantaja

Klassikkotekijän suloinen mutta jännittävä saturomaani ammentaa taitavasti vanhasta suomalaisesta tarinaperinteestä

Eräänä aamuna Reetta näkee kesäpaikan rannassa suuren pyrstön välähdyksen vedessä. Hän saa viimein varmistuksen sille minkä on aavistanut aina: veden pinnan alla on kokonainen toinen todellisuus salaisuuksineen, aarteineen ja vaaroineen.

Veden väki on ahdingossa. Joku on vienyt Vedenemännän kauniin pienokaisen. Reetan on aika täyttää oma osuutensa ikivanhasta ennustuksesta.