Marika Maijala ja Juha Virta

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/maijala_virta_nettikuva.jpg

Marika Maijala (s. 1974 Otavassa) varttui pienellä maatilalla Haapajärvellä. Hän on opiskellut elokuva- ja televisiotiedettä sekä kirjallisuustiedettä Jyväskylässä ja Turussa. Graafiseksi suunnittelijaksi hän valmistui Pekka Halosen akatemiasta vuonna 2003.

Marika Maijala työskentelee vapaana kuvittajana ja graafisena suunnittelijana. Hän on tehnyt kuvituksen P. L. Traversin klassikkoon Maija Poppanen ja kuvittanut mm. Tuula Kallioniemen Karoliina-sarjaa sekä Laura ja Ville Lähteenmäen ja Hannu Mäkelän lastenkirjoja. Hän on tehnyt myös lehtikuvituksia ja suunnitellut ja kuvittanut useita oppikirjoja. Maijala sai Rudolf Koivu -palkinnon vuonna 2009 kuvituksestaan Hannu Mäkelän kirjoittamaan Vauvaunia-kirjaan (Tammi).

Juha Virta (s. 1970 Turussa) on opiskellut historiaa, englantia ja yhteiskuntatieteitä. Hän on työskennellyt opettajana ja uusmedia-alalla. Nykyisin hän opettaa lukiolaisia Espoossa. Päivätyönsä lisäksi Juha Virta on toiminut musiikin parissa. Virta on kirjoittanut tekstejä Déclassé-yhtyeelle, jota hän oli mukana perustamassa vuonna 2005 ja jonka laulaja hän on. Yhtye julkaisi levyn 2006 ja 2008.

Marika Maijala ja Juha Virta asuvat molemmat Helsingissä. Heidän ensimmäinen yhteinen lastenkirjansa Sylvi Kepposen pitkä päivä ilmestyi vuonna 2008.

Marika Maijalalle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen m.maijala@gmail.com ja Juha Virralle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen juhavirta@gmail.com.