Maikki Harjanne

Maikki Harjanne (1944-2023) kirjoitti ylioppilaaksi Inkeroisten yhteiskoulussa 1964 ja valmistui kuvaamataidonopettajaksi Taideteollisesta oppilaitoksesta 1970. Hän työskenteli opettajana Helsingin I normaalilyseossa (1970-1974) ja Taideteollisessa korkeakoulussa (1970-1974). Vuodesta 1974 Maikki Harjanne oli vapaa taiteilija. Suomen kirjailijaliiton jäsen hän oli vuodesta 1983.

Maikki Harjanne kirjoitti ja kuvitti pitkän uransa aikana yli sata teosta. Hänen tuotantonsa käsittää kuvakirjoja ja sarjakuvia niin lapsille kuin aikuisille, matkakirjoja, novelleja, runoja ja kuvitetun omaelämäkerran Ilmaiset monot. Harjanne teki paljon työtä lastenkulttuurin saralla. Hän vieraili lukuisia kertoja päiväkodeissa, kouluissa ja kirjastoissa eri paikkakunnilla Suomessa. Ruotsissa hän kävi esiintymässä siirtolaislasten ryhmille.

Maikki Harjanteen lastenkirjahahmoista tunnetuin on vuonna 1978 ilmestynyt Minttu. Minttu- ja Vanttu-kirjat herättivät kiinnostusta myös ulkomailla. Tähän mennessä niitä on julkaistu norjaksi, ruotsiksi, saksaksi ja tanskaksi.

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/harjanne20133-isohko.jpg
2

Rakas Minttu

Valloittavan Mintun seurassa lapsi viihtyy! Kolme kuvakirjaa yksissä kansissa.

Muhkeassa teoksessa ovat kirjat Minttu saa oman koiran, Minttu prinsessana ja Minttu ja mummo.

Mintun hartain toive omasta lemmikistä toteutuu. Minttu saa myös kokeilla elämää prinsessana koko päivän. Hän pääsee matkustamaan ensi kertaa yksin mummolaan, jossa tehdään yhdessä kaikkea kivaa.

Minttu on ihastuttanut lapsiperheitä jo yli 40 vuotta. Ensimmäinen Minttu-kuvakirja ilmestyi vuonna 1978, ja Minttu on päässyt seikkailemaan yli 50 kirjassa.