Lene Kaaberbøl

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/kaaberboll.jpg

Tanskalainen Lene Kaaberbøl (s. 1960) on kirjoittanut lapsesta asti. Hän julkaisi ensimmäisen kirjansa 15-vuotiaana, ja 17-vuotiaana hän oli jo kirjoittanut kokonaisen hevoskirjasarjan. Hevosten parista hän siirtyi fantasiakirjallisuuteen, mutta eläimet ovat tärkeässä osassa hänen kaikissa kirjoissaan. Hänen kirjojaan on käännetty useille kielille, ja hänellä on faneja monissa eri maissa.

Parhaiten Kaaberbøl tunnetaan neliosaisesta Näkijä-sarjasta. Sarja kertoo harvinaisen Näkijän kyvyn äidiltään perineestä Dina-tytöstä ja hänen perheestään, jolla on tärkeä osa taistelussa julmaa hirmuhallitsijaa Drakania vastaan. Näkijä-sarjasta on tekeillä myös elokuva.Kaaberbøl on kirjoittanut myös useita W.I.T.C.H.-sarjan kirjoja. Tanskassa häneltä on ilmestynyt myös aikuisten fantasiakirjoja. Fantasia on Lene Kaaberbølin suuri rakkaus, ja hän onkin sanonut, että haluaa pitää kirjansa sopivan välimatkan päässä tylsästä tosielämästä.

Kaaberbøl on opiskellut englantia ja draamaa Aarhusin yliopistossa. Hän on itse kääntänyt Näkijä-sarjan kirjat englanniksi, ja kirjojen suomennokset on tehty kirjailijan omien englanninkielisten käännösten pohjalta. Ennen ryhtymistään päätoimiseksi kirjailijaksi hän työskenteli muun muassa englanninopettajana, kustannustoimittajana, mainostoimiston copywriterina ja ratsastuksenopettajana. Vapaa-aikanaan Kaaberbøl harrastaa petanquen pelaamista hän on jopa saavuttanut lajissa maailmanmestaruushopeaa.