Jim Davis

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/davisjim_w.jpg

Jim Davis syntyi 28. heinäkuuta 1945 Indianassa. Hän varttui maatilalla, jonka pihapiirissä useimpien maatilojen tapaan oli lukuisia kissoja. Davisin mukaan yhteen otteeseen hänen seuranaan oli jopa 25 kissaa. Davisista olisi luultavasti tullut maanviljelijä, jollei hän lapsena olisi sairastunut astmaan. Astman vuoksi joutui usein oleskelemaan sisätiloissa ja hän viettikin tuntikausia piirrellen.

Davis kirjoittautui aikanaan Muncien Ball State -yliopistoon, jossa opiskeli pääaineinaan taidetta ja liiketaloustiedettä. Opiskelujen jälkeen hän työskenteli parin vuoden ajan paikallisessa mainostoimistossa. Vuonna 1969 Davis pääsi Tom Ryanin assistentiksi piirtämään Ryanin Lokari-sarjakuvaa. Sarjakuvapiirtämisen ohella Davis loi uraa mainospiirtäjänä, copywriterina, radiotoimittajana ja vaaliavustajana.

Sarjakuvia tutkiessaan Jim Davis huomasi, että niissä esiintyi useita koiria, mutta tuskin lainkaan kissoja. Tästä sai alkunsa Karvinen. Davisin mukaan Karvinen on yhdistelmä kaikista hänen lapsuutensa kissoista. Davis on saanut mm. neljä Emmy-palkintoa, the National Cartoonist Societyn palkinnot Best Humor Strip (1981 ja 1985), The Elzie Segar -award (1990) ja Reuben award (1990).Suomessa Karvinen-sarjakuvakirjoja on ilmestynyt Otavan kustantamana tähän mennessä reilut 50 nimikettä, joista seitsemän on Paksu-Karvinen-yhteisniteitä. Ensimmäinen suomenkielinen Karvis-albumi, Karvinen muhkeimmillaan, ilmestyi syyskuussa 1984.

Karvisen 20-vuotissyntymäpäivän kunniaksi julkaistiin Juhla-Karvinen, joka sisältää kolme aiemmin julkaistua suurikokoista kuvakirjaa.