Jaakko Yli-Juonikas

Jaakko Yli-Juonikas syntyi Loimaalla vuonna 1976 ja muutti lukion jälkeen vuonna 1995 Turkuun opiskelemaan humanistisia aineita. Valmistuttuaan yliopistosta filosofian maisteriksi 2001 hän on toiminut vapaana kirjoittajana ja suomentajana.

”Oikeita töitä” hän on tehnyt muun muassa kirjastossa, kirjapainossa ja rakennuksilla.

Yli-Juonikkaan esikoisteos Uudet uhkakuvat ilmestyi 2003.

Keväällä 2011 ilmestynyt Uneksija on absurdi kertomus unisaarnaaja Eino Teräksestä. Se on eräänlainen sisarteos edelliselle Valvoja-romaanille (2009). Valvojassa tehtiin valvomisen maailmanennätystä, Uneksijassa poraudutaan unien kummalliseen ja hallitsemattomaan maailmaan.

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/ylijuonikas.jpg
2

Kyyhkysinetti

Huutolaistytön outo matka vie yliluonnollisten voimien äärelle.

Kääpiökasvuinen Rauha Rautio kiertää talosta taloon raskaissa töissä. Kehnosti kohdeltu ja sairaalloinen Rauha on jo alistumassa kohtaloonsa, kun hän yllättäen tapaa ystävällisen ajomies Kallion, jolla on parantajanlahjoja.

Rauha hakeutuu auttajansa perässä Helsinkiin. Mutta suuressa kaupungissa mikään ei ole sitä miltä näyttää.

”Varmaksi ei koskaan voi tietää mistä tulee kaikki hyvä. Voi olla myös hyväntekijän takana joku käskijä joka antaa määräyksen että tekisi siten tai näin. Samoin kuin jäävät usein pahantekijätkin kokonaan pimentoon, että kuka lopulta on onnettomuuden takana perimmäisenä. Liian monimutkaista sille joka voi aina nähdä vain sen mikä on tässä eikä piiloon jäävästä osaa muuta kuin huonosti ounastella.”