Heidi Holmavuo

https://otava.fi/wp-content/uploads/2020/12/Heidi-Holmavuo_AtteMalaska_281020_28102020_AtteMalaska_Heidi-Holmavuo-201028T134431.jpg

Heidi Holmavuo on rikoskirjailija ja toimittaja. Vuosien mittainen viranomaisyhteistyö sekä Karhuryhmän toiminnasta kertovan kirjan kirjoittaminen ja tv-sarjan tekeminen ovat koulineet Heidistä taitavan rikoskirjailijan. Holmavuo haluaa avata ihmisten silmät asioille, jotka voivat silmänräpäyksessä muuttaa maailmaa sekä yksilötasolla että yhteiskunnallisesti.

2

Ratkaisematon – Kirja, joka avasi murhatutkinnan

Kohutun murhatutkinnan uusimmat käänteet!

Vuonna 1955 nuori Elli löydettiin murhattuna Kemistä läheltä kotitaloaan. Myös hänen poliisina toiminut isänsä oli kuollut oudoissa olosuhteissa. Ellin murha jäi lopulta selvittämättä.

Vuonna 1972 joukko Kemin poliisilaitoksen työntekijöitä vaati murhatutkinnan avaamista. Heidän mukaansa tutkintamateriaalia oli hävitetty ja erästä tahoa suojeltu. Backman ja Holmavuo lähtivät tutkimaan tapausta tämän väitteen pohjalta. He löysivät murhasta kylmääviä yksityiskohtia, joita ei ollut havaittu aiemmin.

Backmanin ja Holmavuon tekemän perusteellisen tutkimustyön ja pohjalta poliisi päätti avata uudelleen 67 vuotta pimeänä olleen henkirikoksen tutkinnan.