Elina Backman – Heidi Holmavuo

Heidi Holmavuo on rikoskirjailija ja toimittaja. Vuosien mittainen viranomaisyhteistyö sekä Karhuryhmän toiminnasta kertovan kirjan kirjoittaminen ja tv-sarjan tekeminen ovat koulineet Heidistä taitavan rikoskirjailijan. Holmavuo haluaa avata ihmisten silmät asioille, jotka voivat silmänräpäyksessä muuttaa maailmaa sekä yksilötasolla että yhteiskunnallisesti.

Elina Backman on helsinkiläinen dekkarikirjailija, jonka esikoiskirjan Kun kuningas kuolee käännösoikeudet on myyty jo kahteentoista maahan. Elina repii lehdistä katoamisilmoituksia ja on koukussa tapauksiin, joihin liittyy paljon kysymyksiä, mutta liian vähän vastauksia.

Koko tuotanto

  • Ratkaisematon 1-3: Susanna Lindholmin tapaus, 2021
https://otava.fi/wp-content/uploads/2021/01/Backman_Holmavuo_2020.jpg
2

Ratkaisematon – Kirja, joka avasi murhatutkinnan

Kohutun murhatutkinnan uusimmat käänteet!

Vuonna 1955 nuori Elli löydettiin murhattuna Kemistä läheltä kotitaloaan. Myös hänen poliisina toiminut isänsä oli kuollut oudoissa olosuhteissa. Ellin murha jäi lopulta selvittämättä.

Vuonna 1972 joukko Kemin poliisilaitoksen työntekijöitä vaati murhatutkinnan avaamista. Heidän mukaansa tutkintamateriaalia oli hävitetty ja erästä tahoa suojeltu. Backman ja Holmavuo lähtivät tutkimaan tapausta tämän väitteen pohjalta. He löysivät murhasta kylmääviä yksityiskohtia, joita ei ollut havaittu aiemmin.

Backmanin ja Holmavuon tekemän perusteellisen tutkimustyön ja pohjalta poliisi päätti avata uudelleen 67 vuotta pimeänä olleen henkirikoksen tutkinnan.