Cornelia Funke

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/funkepikkukuva.jpg

Cornelia Funke on Saksan suosituimpia ja kansainvälisesti tunnetuimpia lasten- ja nuortenkirjailijoita.

Hän syntyi Saksan Dorstenissa 10.12.1958. Ylioppilastutkinnon jälkeen Funke muutti Hampuriin ja kouluttautui kasvatustieteilijäksi Hampurin yliopistossa. Hän työskenteli muutamia vuosia lastenohjaajana, mutta opiskeli samalla kirjankuvitusta. Valmistuttuaan kuvittajaksi Cornelia Funke kuvitti jonkin verran lastenkirjallisuutta, mutta huomasi pian, että tarinat joita hän kuvitti, ikävystyttivät häntä. Niinpä Funke päätti ryhtyä itse kirjoittamaan tarinoita, joissa lasten arkielämä ja fantasia yhdistyvät, ja joiden kuvittamisesta hän voisi itsekin nauttia.

Vuonna 1988 ilmestyneen esikoisteoksen jälkeen Saksassa on julkaistu kymmenittäin Funken lasten- ja nuortenkirjoja. Hän on saanut useita kirjallisuuspalkintoja.

Kansainvälisen läpimurtonsa Funke teki 2000-luvun alussa. 11-vuotias saksaa ja englantia osaava tyttö otti tuolloin yhteyttä brittiläiseen Chicken House -kustantamoon ja tiedusteli, miksi hänen suosikkikirjailijansa Cornelia Funken teoksia ei ole käännetty englanniksi. Kustantaja osti pian oikeudet Funken kirjoihin ja ensimmäiseksi englanniksi käännetyn Rosvoruhtinaan painos myytiin heti loppuun. Pian Funken kirjoja käännettiin useammille kielille ja Rosvoruhtinas pääsi USA:n kirjamyyntilistojen kärkipäähän. Erityisesti lukijoiden suosiossa on ollut Mustesydän-trilogia, jonka kolmas osa Tintentod ilmestyi saksaksi 2007.

Funken kirjoja on käännetty yli 30 kielelle ja niitä on painettu yli kymmenen miljoonaa kappaletta eri puolilla maailmaa. Rosvoruhtinas- ja Mustesydän-kirjoista on tehty myös elokuvat.

Nykyään Cornelia Funke asuu Los Angelesissa kahden lapsensa, Benin ja Annan, ja koiransa Lunan kanssa.

2

Veljeni peloton - Reckless 2

Ylistetty tarinankertoja sukeltaa Grimmin satujen innoittamana vaarojen ja taikuuden maailmaan.
Jacob Recklessillä on yllään kirous ja vain muutama kuukausi elinaikaa. Hän on yrittänyt kaikin mahdollisin keinoin karistaa yltään keijujen kirouksen, jonka ottamalla hän pelasti pikkuveljensä hengen.
Jacobin ainoa toivo on legenda, jota eivät edes Peili­maailman asukkaat usko todeksi: jousipyssy, joka voi joko tappaa tuhansia tai parantaa yhden – jos nuolen ampuu läpi sydämen.