Aleksi Delikouras

https://otava.fi/wp-content/uploads/2016/06/04A0635.jpg

Aleksi Delikouras (s. 1990 Helsingissä) opiskelee elokuvaohjausta Taideteollisessa korkeakoulussa. Kuvaamisesta ja elokuvista hän innostui jo 12-vuotiaana saatuaan syntymäpäivälahjaksi videokameran. Ensimmäiset elokuvat olivat action-leffoja ja eeppisiä ninjasarjoja, joita varten hän tutustui lukuisiin taistelulajeihin, kuten karateen, aikidoon ja kungfuhun. FatalNinja-lyhytelokuvat innostivat hänet myös kirjoittamaan Japaniin sijoittuvan FatalNinja-seikkailutrilogian yhdessä Kristina Delikouraksen kanssa.

2

DragonSlayer666 I

Pelimaailman virtuaalisoturin ihmissuhdetaidot koetuksella. Suosikkisarjan kolme osaa yksissä kansissa.

DragonSlayer666 elää virtuaalimaailmassa ja tahtoo maailman parhaaksi pelaajaksi. Niin tahtoo myös hänen perivihollisensa Hege91. Koulun suosituin tyttö aiheuttaa Dragolle päänvaivaa, samoin äidin poikaystävä Jorgos. Dragon olisi keploteltava lukioon, mutta ensin pitää perustaa suojelutiimi koulukiusatulle seiskaluokkalaiselle.

Aleksi Delikouraksen viisiosainen Nörtti-kirjasarja ilmestyi 2012–2017. Drago seikkailee myös tv-sarjassa, joka on Yle Areenan suosituimpia nuortensarjoja. Nörtti-sarjan lisäksi Delikouras on ohjannut kokoillan elokuvat Punttikomedia ja Spede.