In English

Lehdistötilaisuudet

Ei tulevia lehdistötilaisuuksia.

Lista päivittyy ja täydentyy sitä mukaan, kun tulevien uutuuksien ajankohdat vahvistuvat. Huom. Muutokset mahdollisia.

Ilmestymispäiviä

Ei uusia kirjajulkaisuja.

Lista päivittyy ja täydentyy sitä mukaan, kun tulevien uutuuksien ajankohdat vahvistuvat. Huom. Muutokset mahdollisia.

Kuvapankki

Kuvapankistamme löydätte kirjojen kansikuvia, kirjailijoiden valokuvia, logoja sekä joitain kuvituskuvia. Sisään kirjautumiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai salasanaa.

Otavan kansikuvien ja kirjailijakuvien käyttö on sallittua kirja-arvostelujen ja kirjaa tai kirjailijaa käsittelevien artikkeleiden ja ohjelmien yhteydessä. Kuvien lataaminen näihin tarkoituksiin on maksutonta. Kirjailijan valokuvan yhteydessä on mainittava Otava ja kuvaajan nimi. Kansikuvien yhteydessä ei mainintaa tarvita.

Arvostelu- ja lehdistökappaleet

Otavan kirjojen arvostelu- ja lehdistökappaleita voitte pyytää lähettämällä meille viestin osoitteeseen arvostelukappale@otava.fi. Mainitsettehan aina mihin mediaan arvostelu tai juttu on tulossa. Kiireellisissä pyynnöissä ottakaa yhteyttä puhelimitse.


Jenni Haukion toimittama antologia on rakkaudentunnustus suomalaiselle runoudelle

Katso pohjoista taivasta on rakkaudentunnustus suomalaiselle runoudelle. Jenni Haukio on valinnut kokoomateokseen mukaan runoja, jotka ovat syvästi puhutelleet ja puhuttelevat suomalaisia. Teoksessa on ajattomien klassikoiden rinnalla myös vähemmän tunnettujen ja uusimpien tekijöiden runoja 160 runoilijalta. Runoista muodostuva tarina heijastaa yksityisiä ja yhteisiä tuntojamme, toiveitamme ja haaveitamme.

– Kun pohdin sitä perintöä, jonka minua edeltäneiltä sukupolvilta olen rakkautena runouteen saanut, nousevat kiitolliseen mieleeni Mirkka Rekolan runon sanat: ”Joku oli sinun tähtesi täällä, joku oli”. Sanat, joihin kiteytyy jotain hyvin olennaista satavuotiaan Suomen historiasta, kirjoittaa Jenni Haukio esipuheessaan.

Nimensä teos on saanut Helvi Juvosen runosta Kalliopohja (1955), jossa ”kielessä laulavat kauneimmat sanat” pohjoisen taivaan alla. Teoksen kuvituksena on maalauksia Serlachius-museoiden kokoelmista Mäntästä.

Arkisto