In English
Satokauden ruokaa
  • ISBN: 9789511304302
  • Julkaisuaika: 2016
  • 143 sivua
  • Kuvitettu
  • Kirjastoluokka: 68.2
Samuli Karjula, Susanna Haavisto

Satokauden ruokaa

Ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen

Ruoan valmistus satokausien mukaan on kansainvälinen ilmiö, jolla on Suomessa vahvat juuret. Kirja valottaa kotimaisen sesonkiajattelun kehitystä 1800- ja 1900-luvun taitteesta nykypäivään. Vanhoista reseptikokoelmista poimitut ruokaohjeet on päivitetty 2010-luvun keittiöön sopiviksi. Kunkin vuodenajan parhaista raaka-aineista valmistuvat mm. härkäpapufalafelit, täytetyt palsternakat ja helppo hapankaali.

Kirjan historialliset osuudet kirjoittaa Suomi syö ja juo -museohankkeen tutkija Susanna Haavisto. Sesongin raaka-aineisiin liittyvistä käytännön neuvoista vastaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.