In English

Otava julkaisee Björn Wahlroosin uuden kirjan

”Aloitin tämän teoksen kirjoittamisen vuonna 2015, mutta sitten Suomen talous alkoi piristyä. Tuntui väärältä ja epäviisaalta vastata viriävään optimismiin muistuttamalla rakenteellisista ongelmista ja monista menetetyistä vuosista. Nyt kun lyhyt nousukausi on päättymäisillään ja taloutemme ongelmat näyttävät suunnilleen samoilta kuin kolme vuotta aiemmin, päätin kirjoittaa kirjan loppuun”, Wahlroos kertoo.

Kriittisestä sävystä huolimatta Wahlroos ei halua lietsoa kirjallaan toivottomuutta, päinvastoin. Suomella on hänen mukaansa kaikki edellytykset kehittyä ja vaurastua myös tulevaisuudessa. ”Oikeilla päätöksillä voisimme murtautua ulos nollakasvun noidankehästä”, hän tähdentää.

Otava on julkaissut aikaisemmin Björn Wahlroosin kirjat Markkinat ja demokratia – loppu enemmistön tyrannialle (2012) ja Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta (2015). Kirjat ovat olleet myynti- ja arvostelumenestyksiä.

Björn Wahlroos (s. 1952) on kauppatieteiden tohtori. Hän toimii Sampo Oyj:n ja UPM-Kymmene Oyj:n hallitusten puheenjohtajana.

Arkisto