In English

Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin on Tulenkantaja -palkintoehdokas

Aamulehden perustama ja jakama Tulenkantaja-palkinto, 10 000 euroa, myönnetään kirjailijalle, jonka voittajateoksella olisi tuomariston mukaan mahdollisuudet menestyä käännöksinä ulkomailla.

Perustelut

”Joskus itsensä löytääkseen pitää matkustaa kauas, monta kertaa. Karen Blixenin elämä tekee kirjailija Mia Kankimäkeen niin suuren vaikutuksen, että hän matkustaa Blixenin jäljille Afrikkaan, parantaa masennustansa Japanissa, matkustaa Firenzeen ja päätyy kirjoittamaan Uffizin naisista. Kankimäen Tulenkantaja-ehdokas Naiset joita ajattelen öisin on irrallisuudentunteestaan ahdistuvan maailmankansalaisen omakuva. Se kertoo myös esikuvallisista, ristiriitaisista, vahvoista naisista.”

Tuomaristoon kuuluvat Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu ja palkintoraadin puheenjohtaja, kirjailija Timo Parvela.

Palkinto jaetaan Vihtorin kirjamessujen yhteydessä Tampereella 23.3.2019.

Naiset joita ajattelen öisin on Mia Kankimäen toinen kirja. Sen oikeudet on myyty Venäjälle, Hollantiin, Saksaan ja Yhdysvaltoihin.

Vuonna 2013 ilmestynyt esikoisteos Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin on käännetty mm.  italiaksi ja viroksi. Teos palkittiin Helmet-kirjallisuuspalkinnolla ja Mondo-lehden Vuoden matkakirja -palkinnolla.

 

Arkisto