In English

Mia Kankimäelle Lauri Jäntin säätiön tunnustuspalkinto

Lauri Jäntin säätiö on edistänyt suomenkielistä tietokirjallisuutta vuodesta 1985 lähtien palkitsemalla ansiokkaita tietokirjojen tekijöitä.

Ote perusteluista:

”Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin kuvaa eri aikakausien poikkeusnaisia: tutkimusmatkailijoita, taiteilijoita ja muita oman polkunsa raivaajia. Kankimäki käyttää taidokkaasti muun muassa kirje- ja päiväkirja-aineistoja kuvatessaan kirjan päähenkilöitä. Kankimäki kirjoittaa paljon myös itsestään, ja vahvan minäkertojan käytön valinta on tässä erinomaisesti perusteltu. — Faktan ja fiktion välillä liikkuminen on matka, jolle lähteminen edellyttää perusteellisia valmisteluja ja suurta varovaisuutta. Kankimäki selviytyy voitokkaana perille.”

Naiset joita ajattelen öisin on Kankimäen toinen kirja. Sen oikeudet on myyty Venäjälle, Hollantiin, Saksaan ja Yhdysvaltoihin.

Vuonna 2013 ilmestynyt esikoisteos Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin on käännetty mm.  italiaksi ja viroksi. Teos palkittiin Helmet-kirjallisuuspalkinnolla ja Mondo-lehden Vuoden matkakirja -palkinnolla.

 

 

 

 

 

 

Arkisto