In English

Kati Tervon Punainen pata tarjoaa ihania makumatkoja huumorissa haudutettuna

Anopin käristys, sainttropezilainen sokerikuorrutettu kermavaahtoleivonnainen ja hurmaava luumulammaspata.

Uutuuskirja teemoittuu vuodenaikojen mukaan. Kirjailija jakaa myös aarteita omasta keittiöstään, kuten täydellisen munakkaan, Ansa Ikosen lempiruoan ja uunikalan reseptit.

“Minusta ei olisi tullut hääviä kokkaajaa ilman perhettäni, poikaa ja miestäni. He ovat olleet kiitollinen yleisö. Mutta myös kriittinen. Viime aikoina olen saanut palautetta jatkuvasta fenkolin käytöstä”, kertoo Kati Tervo.

Kati valmistaa yksinkertaista ja maukasta arkiruokaa perheelleen. Lempeällä kokilla on kuitenkin muutamia tinkimättömiä teesejä:

Hellarauha. “En halua, että minua keskeytetään keittiössä. Kun kokkaan, etenen intuitiolla ja näppituntumalla.”

Trendiruokien karsastus. “Olen pärjännyt ilman chiliä koko elämäni, miksi nyt alkaisin sitä syödä?”

Soveltaminen.“En noudata ohjeita juuri koskaan.”

Rakkaus raikkaisiin makuihin. “Mutta jos on oikein nälkä, ei ole väliä, vaikka söisi maksalaatikon kylmänä foliovuoastaan.”

Kati Tervon haastattelupyynnöt ja kirjan pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Arkisto