In English

Juha Itkonen ja Mia Kankimäki Vuoden kirja -ehdokkaina

Suuri Journalistipalkinto 2018 -voittajaehdokkaat on julkistettu. Juha Itkosen Ihmettä kaikki ja Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin ovat Vuoden kirja –ehdokkaina.

Perustelut

Juha Itkonen: Ihmettä kaikki  
Mahdottomista vaihtoehdoista on tehtävä valinta, joka raastaa parisuhdetta ja perhettä ennen, jälkeen ja ikuisesti. Ratkaisu oikeudesta elämän ihmeeseen ja vastuu toisten tulevaisuudesta vievät kohtuuttomalla tavalla perimmäisten kysymysten äärelle. Silloin jokainen on lopulta yksin. Omakohtaisista aineksista syntynyt romaani vie lukijan mukaan arvokeskusteluun.

Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin  
Naiset sadan ja satojen vuosien takaa eivät jätä rauhaan, vaan rohkaisevat ja inspiroivat matkaamaan maailman ääriin asti. Kun mieli komentaa liikkeelle, pelot ja elämän esteet sysätään syrjään. Uteliaisuus ja uuden jano pakottavat tutkimusmatkoille, joilla voi löytää vaikkapa oman itsensä. Historian yönaisille kaikki oli mahdollista, mihin riittää tämän ajan ihmisen rohkeus?

Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Palkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia ja se jaetaan neljässä palkintoluokassa. Palkinnon saajat kerrotaan keskiviikkona 13.3.2019 suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla kello 20-21.

 

Arkisto