In English

Eino Leinon palkinto Jaana Koistiselle

Vuoden 2019 Eino Leinon palkinnon on saanut Kustannusosakeyhtiö Otavan kustannuspäällikkö, filosofian maisteri Jaana Koistinen ansiokkaasta työstään kustannustoimittajana, kirjailijoiden ja suomentajien kannustajana ja innostajana. 

  

Perustelut:

Kustannustoimittajan työ on julkisuudelta tavallisesti piiloon jäävää hiljaista tietoa ja osaamista, oleellinen osa kotimaisen ja käännöskirjallisuuden korkeaa laatua. Jaana Koistinen saa kirjailijat ja suomentajat yrittämään kovemmin, menemään pidemmälle, uskaltamaan enemmän ja saavuttamaan sellaista mihin he eivät itsekään tienneet kykenevänsä. Lämmin, ymmärtävä asenne ja ihmistuntemus takaavat turvallisen työympäristön herkällä luovan työn alalla.

Vuosikymmenien mittaisella urallaan Jaana Koistinen on luotsannut lukuisia eturivin tekijöitä viisaasti, avoimesti ja innostuen. Suomen kielen taiturina ja tyyliniekkana hän on osannut tarttua niin suuriin linjoihin kuin pieniin yksityiskohtiin siten, että inhimillisen ja ammatillisen vuorovaikutuksen tuloksena on entistä parempaa kirjallisuutta.

Eino Leinon palkintoa on jaettu vuodesta 1956 alkaen kotimaisen kirjallisuuden tekijöille, ja sen saajasta päättää Eino Leinon Seura. Palkintoon kuuluu Lauri Leppäsen suunnittelema mitali ja 5200 euron palkintosumma, jonka lahjoittaa Suomen Kirjasäätiö.

Arkisto