In English

Eeva Rohaksen Raivo on yksi EU:n kirjallisuuspalkintoehdokkaista

Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon tarkoituksena on edistää eurooppalaisen nykykirjallisuuden näkyvyyttä. Palkinto jaetaan kolmen vuoden jaksoissa, ja tänä vuonna Suomen lisäksi mukana 13 muuta EU-maata. Suomen voittaja julkaistaan toukokuun loppupuolella. Palkinto on 5000 euroa.

Raadin perustelut

Eeva Rohas: Raivo

”Rohas rakentaa ihmissuhdeongelmien, avioeron ja alkoholismin usein nähdystä asetelmasta epätavanomaisesti kerrotun, monikerroksisen maailman. Romaanin taitavasti hajautettu kerronta sekä realistisen ja symbolistisen tason onnistunut palmikointi yllättävät lukijan.”

Suomen palkintoraatiin kuuluvat kustantaja Ville Rauvola (pj.), Akateemisen kirjakaupan myymäläpäällikkö Aki Järvinen, kirjailija Malin Kivelä, professori Anne Mäntynen ja kirjailija Sinikka Vuola.

Ehdokkaina ovat myös Mia Franckin Bombträdgården/Pommipuutarha (Förlaget & Teos), Heikki Kännön Sömnö (Sammakko) ja Piia Leinon Taivas (S&S).

Eeva Rohas (s. 1982) on helsinkiläissyntyinen, nykyään Jyväskylässä asuva kirjailija ja filosofian tohtori. Hän on myös kirjoittanut näytelmiä sekä toiminut luovan kirjoittamisen ohjaajana. Raivo on hänen kolmas kaunokirjallinen teoksensa.

Arkisto