In English

Warelius-palkinnot Lasse Lehtiselle ja Kalevi Rikkiselle

Suomen historian erityistuntija Lasse Lehtinen ja kulttuurimaantieteen emeritusprofessori Kalevi Rikkinen saivat Suomen tietokirjailijat ry:n jakamat 12 000 euron Warelius-palkinnot Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa perjantaina 29.6.2018.

Warelius-palkinto myönnetään vuosittain tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen. Palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Otteet palkintoperustelusta

Lasse Lehtinen

Filosofian tohtori Lasse Lehtinen (s. 1947) on monitoimimies, joka on työskennellyt toimittajana, tuottajana, juontajana, käsikirjoittajana, poliitikkona ja yritysjohtajana. Ennen kaikkea hän on kirjoittava ihminen. Lehtisellä on laaja kaunokirjallinen tuotanto, ja tänään hänet palkitaan tietokirjailijana.

Lasse Lehtisen suuri ansio tietokirjailijana on, että hän on aina osannut kansantajuistaa asiansa.

Kalevi Rikkinen

Kulttuurimaantieteen emeritusprofessori Kalevi Rikkinen on tehnyt elämäntyönsä Helsingin yliopistossa maantieteen tutkimuksen ja opetuksen parissa. Kalevi Rikkinen on ollut tuottelias tietokirjailija koko työuransa ajan ja vielä sen jälkeenkin.

Hän on toiminut Kustannusyhtiö Otavalla nimettynä maantieteilijänä, ja ollut siten alansa sanansaattajana lukuisissa tietokirjoissa.

Kalevi Rikkisen teokset ovat osaltaan merkittävä kappale suomalaisen tietokirjallisuuden historiaa.

Palkintoperustelut kokonaisuudessaan: www.suomentietokirjailijat.fi

Arkisto