In English

Olli Jalosen Taivaanpallo on Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

”Anguksen eloisan notkeasta kerronnasta välittyy näkemisen, ajattelemisen ja oppimisen riemu.”

Perustelut:

Taivaanpallo kuljettaa lukijan Saint Helenan saarelta Lontooseen Angus-pojan matkassa 1600-luvun lopussa. Se valottaa emämaa Englannin väkivaltaa synnyttäviä toimia saariyhteisössä. Anguksen kohtaamat vaarat antavat Taivaanpallolle seikkailuromaanin silauksen, mutta tärkein seikkailu on Anguksen maailmankuvan muutos. Romaani kuvaa kiehtovasti, miten Angus kasvaa itsenäiseksi ja kriittiseksi ajattelijaksi: hän oppii havainnoimaan, luokittelemaan havaintojaan ja tekemään oikeita päätelmiä niiden perusteella. Anguksen eloisan notkeasta kerronnasta välittyy näkemisen, ajattelemisen ja oppimisen riemu.”

Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen valitsee Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimi kirjallisuustieteen professori Heta Pyrhönen ja jäseninä olivat toiminnanjohtaja Anne Helttunen sekä maajohtaja Marjo Tuomikoski.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintojen voittaja selviää keskiviikkona 28.11.2018. Samana päivänä kerrotaan myös tietokirjallisuuden ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintojen voittajat.

Olli Jalonen on maamme arvostetuimpia prosaisteja.

Arkisto