In English

Mirkka Lappalaisen teos Pohjoisen noidat sai Kanava-palkinnon

Kanava-voittaja tutustuttaa lukijan 1600-luvun valeuutisiin.

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön perustama 10 000 euron Kanava-palkinto jaetaan vuoden parhaalle kotimaiselle tietokirjalle. Palkintoraadin puheenjohtaja, vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen valitsi keskiviikkona 31.10. tunnustuspalkinnon saajaksi yliopistonlehtori, dosentti Mirkka Lappalaisen teoksen Pohjoisen noidat. Oikeus ja totuus 1600-luvun Ruotsissa ja Suomessa.

Perustelut:

Pohjoisen noidat on poikkeuksellisen elävästi kirjoitettu tietokirja, jossa historian suuret linjat limittyvät onnistuneesti ruohonjuuritason kuvaukseen. Huhujen ja tuulesta temmattujen väitteiden voimasta todistava teos tuo uuden näkökulman myös ajankohtaiseen valeuutisia koskevaan keskusteluun”, Tuomo Lappalainen luonnehtii palkittua kirjaa.

Mirkka Lappalainen havainnoi 1600-luvun yhteiskuntaa tarkasti ja analyyttisesti, mutta samalla lämpimästi ja jopa huumorilla. Hän tuntee aikakauden läpikotaisin ja pystyy sen ansiosta tarkastelemaan toimijoita heidän omista lähtökohdistaan, ilman nykypäivän jälkiviisautta”, palkintoperusteissa todetaan.

Tänä syksynä seitsemännen kerran jaettu Kanava-palkinto myönnetään vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan suomalaiselle tietokirjalle.

Arkisto