In English

Ikitie palkittiin parhaana pohjoismaisena elokuvana Santa Barbaran kansainvälisillä elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa

Elokuva perustuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin.

Ilkka Matilan ja MRP Matila Röhr Productionsin tuottama ja AJ Annilan ohjaama elokuva Ikitie palkittiin parhaana pohjoismaisena elokuvana (The Valhalla Award) Santa Barbaran kansainvälisillä elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa.

Tuomaristo totesi, että elokuva ”kertoi kiehtovan tositarinan historiamme tuntemattomasta ja vaietusta ajasta. Näyttelijät tekivät erinomaista työtä ja elokuvassa oli tarttuvaa kerrontaa ja lisäksi upea kuvaus ja tuotantosuunnittelu”.

Suurtuotannon rooleissa nähdään vaikuttava kansainvälinen ensemble, mm. Tommi Korpela, Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman, Helen Söderqvist, Hendrik Toompere, Sampo Sarkola, Irina Björklund, Antti Virmavirta, Lembit Ulfsak, Emmi Parviainen sekä Eedit Patrakka.

Elokuvan musiikin ovat säveltäneet ruotsalaiset Kalle Gustafsson Jerneholm ja Ian Person, jotka muistetaan huippusuositusta yhtyeestä The Soundtrack of Our Lives. Heidän lisäkseen Grammy -palkittu Eric Peltoniemi sekä vuonna 2016 Suomen Kulttuurirahaston palkinnolla palkittu Paleface ovat sovittaneet amerikansuomalaisten siirtolaisten musiikkia elokuvaan.

Arkisto