In English

Vesa Sirénin teos Suomalaiset kapellimestarit julkaistaan Saksassa

Vesa Sirénin teos Suomalaiset kapellimestarit Sibeliuksesta Saloseen, Kajanuksesta Franckiin ilmestyy tänään saksankielisenä ja päivitettynä versiona. Kirja julkistetaan tänään Pohjoismaiden suurlähetystössä Berliinissä.

Kirjan saksalainen kustantaja Scoventa ylistää teosta monumentaaliseksi tietokirjaksi, joka luo suomalaisesta kapellimestari-ilmiöstä elävän ja uskottavan kuvan. Vesa Sirénin kirjan ansiosta saksalaiset lukijat saavat syvällisen käsityksen siitä, millainen merkitys musiikilla, säveltäjillä ja kapellimestareilla on ollut Suomen kansalliselle identiteetille.

Saksalainen kustantaja siteeraa kirjaa varten haastateltua kapellimestari Jukka-Pekka Sarastetta, joka on todennut: ”Kulttuurien välisen kommunikaation täytyy toimia. Kun haluamme vahvistaa asemaamme Euroopassa, taide ja kulttuuri ovat siihen oikeita aseita.”

Suomalaiset kapellimestarit voitti Tieto-Finlandia –palkinnon vuonna 2010. Vesa Sirén on Helsingin Sanomien pitkäaikainen kulttuuritoimittaja.

Lisätietoja: Kustannusosakeyhtiö Otava, Kirsi Tähjänjoki +358 40 72 55374 kirsi.tahjanjoki@otava.fi

Kustannusosakeyhtiö Otava on johtava yleisen kirjallisuuden ja oppimateriaalien kustantaja Suomessa. Olemme osa Otava-konsernia, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot.

 

Arkisto