In English

Veera Salmen Puluboi ja Poni -kirjasarjaan perustuvan leffan kuvaukset käynnistyvät

Ohjaaja Mari Rantasila työryhmineen aloittaa vauhdikkaan lastenelokuvan kuvaukset Helsingissä tänään 13.6.2017.

Omaperäisestä Puluboista (Aapo Puusti) ja pienestä Poni-tytöstä (Jenni Lausi) julkaistaan samalla ensimmäinen yhteiskuva (kuva: Kuokkasen kuvaamo). Aikuisten rooleissa nähdään muun muassa Santtu Karvonen ja Anna-Maija Tuokko.

Elokuva perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus pistää pohtimaan, onko leikkimistä milloinkaan pakko lopettaa?

Muun muassa Helsingin Kalliossa kuvattava Puluboin ja Ponin leffa tuo nuoret näyttelijät yhteen kokeneiden tekijöiden kanssa. Mainoksia ja ”bullaa” rakastavaa Puluboita esittää Aapo Puusti, jolle tämä on ensimmäinen rooli pitkässä elokuvassa. Hänen rinnallaan Ponina debytoi Jenni Lausi. Lukuisia kiitettyjä elokuva-, teatteri- ja tv-rooleja tehnyt Santtu Karvonen nähdään koulun aloittamista jännittävän Poni-tytön hajamielisenä taiteilija-isänä, ja suosittu näyttelijä Anna-Maija Tuokko suorituskeskeisenä toimittaja-äitinä. Elokuvassa esiintyvät myös Seppo Halttunen ja Jaana Pesonen.

Mari Rantasila sanoo kesän aikana kuvattavasta uudesta elokuvastaan näin ”Me kaikki tarvitsemme leikkimistä, huumoria ja mielikuvitusta. Niistä on apua myös elämän hankalilla poluilla. Toivon, että Puluboin ja Ponin leffa kannustaa lapsia ja aikuisia arvostamaan itseään ja toisiaan sellaisina kuin he ovat ja hassuttelemaan keskenään niin paljon kuin sielu sietää.”

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet kirjailija Veera Salmi ja Hannamaija Matila. Otavan julkaiseman Puluboi ja Poni -kirjasarjan ensimmäinen osa, Puluboin ja Ponin kirja, ilmestyi vuonna 2012.

Salmi kuvailee villin tarinan syntyä: ”Puluboin ja Ponin tarina sai alkunsa Hakaniemen torikahvilassa, jossa tapaamani toripulu alkoi mielikuvituksessani kertoa vauhdikasta tarinaansa. Kirja Puluboista ja Ponista alkoi hahmottua, ja pian tarinoita tuli lisää. Toivon, että Puluboin ja Ponin leffa välittää katsojille sen kaiken energian ja iloisen mielettömyyden, jonka vallassa olen itse saanut kirjoitustyötä tehdä. Elämä ilman mielikuvituskavereita on tylsää!”

Puluboin ja Ponin leffa saa ensi-iltansa elokuussa 2018. Elokuvan tuottaa Elina Pohjola Pohjola-filmistä ja levittää B-Plan Distribution.

 

 

 

 

Arkisto